Η Μέρκελ έχει γενέθλια – Γίνεται 65 ετών

Τα 65 της χρόνια κλείνει σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ αλλά για εκείνη είναι απλά μια… μέρα σαν όλες τις άλλες.

Μάλιστα, η Μέρκελ δεν προτίθεται να αλλάξει σε τίποτα το πρόγραμμά της και θα προεδρεύει σαν μια ήταν μια οποιαδήποτε άλλη μέρα, στη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, όπως κάνει κάθε εβδομάδα άλλωστε.

«Σημαίνει ότι δεν γίνεσαι πιο νέος, ίσως πιο έμπειρος», είχε σχολιάσει η καγκελάριος την προηγούμενη εβδομάδα όταν ρωτήθηκε για το θέμα. Η Μέρκελ βρίσκεται στην καγκελαρία από το 2005 και παρόλο που το κόμμα της (η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, CDU) πάει… κατά διαόλου, η δική της δημοτικότητα παραμένει υψηλή. Έχει πάντως αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος και δεν θα είναι ξανά υποψήφια. Ας τρέμει όσο θέλει! Δεν «κουτσομπολεύουν» οι Γερμανοί την Άνγκελα Μέρκελ

Όσο κι αν θέλει να λέει (ίσως και να πιστεύει) πως τα φετινά της γενέθλια είναι σαν όλα τα προηγούμενα, δεν είναι. Και δεν είναι εξαιτίας των τελευταίων εμφανίσεών της και του τρέμουλου που έχει εμφανιστεί τρεις φορές και έχει αναγκάσει την καγκελάριο της Γερμανίας να «σπάσει» το πρωτόκολλο στις τελευταίες δυο φορές που υποδέχτηκε κάποιον επίσημο στο Βερολίνο.

Τρεις φορές όλος ο κόσμος είδε την Άνγκελα Μέρκελ να τρέμει σύγκορμη, χωρίς να μπορεί να ελέγξει το σώμα της κατά τη διάρκεια επίσημων τελετών. Η πρώτη ήταν στις 18 Ιουνίου κατά την υποδοχή του νέου προέδρου της Ουκρανίας, η δεύτερη σε τελετή παρουσία του προέδρου της Γερμανίας και η τρίτη όταν υποδέχτηκε στην καγκελαρία τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Αντι Ρίνε.

Με τις φήμες για την υγεία της να δίνουν και να παίρνουν αλλά και την ίδια να παραδέχεται εμμέσως πως κάτι συμβαίνει, η Μέρκελ υποχρεώθηκε να σπάσει το πρωτόκολλο δυο συνεχόμενες φορές και να υποδεχτεί τις πρωθυπουργούς της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν και της Μάλτας, Μάια Σάντου, καθιστή. Για να φροντίσει πως δεν θα αρχίσει να τρέμει ξανά ενώ είναι όρθια.

Click4more: Η FAZ βγάζει το καπέλο στη Μέρκελ για το… τρέμουλο!

Η τελετή υποδοχής, με στρατιωτικές τιμές, την περασμένη εβδομάδα όταν στο Βερολίνο βρέθηκε η Δανή πρωθυπουργός, ήταν η πρώτη φορά που η Μέρκελ παρέμεινε καθιστή στα χρόνια που βρίσκεται στην καγκελαρία.Φωτογραφία Reuters

Το πρώτο περιστατικό, που σόκαρε τους πάντες, με τη Μέρκελ να τρέμει στο πλευρό του νέου προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποδόθηκε και από την ίδια σε αφυδάτωση, καθώς έκανε πολύ ζέστη εκείνη την ημέρα. Τα επόμενα επεισόδια έχουν χαρακτηριστεί ψυχολογική επεξεργασία του πρώτου.

Οι γιατροί διστάζουν να κάνουν εικασίες για την κατάσταση της υγείας της Γερμανίδας καγκελαρίου, κάτι που αντιμετωπίζεται ως προσωπικό ζήτημα στη χώρα ακόμη και για τους ηγέτες.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here