Χονγκ Κονγκ: Χιλιάδες… γκριζομάλληδες διαδήλωσαν υπέρ των νέων.


Με «γκριζομάλληδες» πλημμύρισαν οι δρόμοι του Χονγκ Κονγκ. Χιλιάδες ηλικιωμένοι διαδήλωσαν σε ένδειξη συμπαράστασης στους νεαρούς.

Οι νεαροί κατακλύζουν μαζικά από τις αρχές Ιουνίου τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της προσκείμενης στο Πεκίνο κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ.

«Παιδιά, δεν είστε μόνοι!» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν, μεταξύ άλλων, στα πανό των διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το κοινοβούλιο. Ένας άνδρας κρατούσε ένα πλακάτ με το σύνθημα: «Νέοι, ο Μπαμπάς βγήκε έξω».

Για την Κίτι Σεκ, μια συνταξιούχο ηλικίας 55 ετών, η γενιά της δεν έκανε αρκετά κατά της αποσάθρωσης των ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ μετά τη μεταβίβαση της κυριαρχίας του από τη Βρετανία στην Κίνα το 1997.Χονγκ Κονγκ: Αγανακτισμένοι ηλικιωμένοι

«Οι πιο ηλικιωμένοι κατάλαβαν ότι, έως σήμερα, η γενιά μας απλά άφησε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει» υποστήριξε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Τώρα, οι νέοι μας θυμίζουν ότι δεν πρέπει να μένουμε πλέον σιωπηλοί».

Το Χονγκ Κονγκ συνταράσσεται εδώ και έναν μήνα από ένα γιγαντιαίο κίνημα διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε από την αξίωση των διαδηλωτών να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που άνοιγε τον δρόμο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα.

Το κίνημα διευρύνθηκε με αιτήματα όπως την προστασία των δημοκρατικών κεκτημένων και ελευθεριών, ιδίως της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ