Βραζιλία: Ο κυβερνήτης του Ρίο συγκρίνει τους εμπόρους ναρκωτικών με τη Χεζμπολάχ.

Mε τα μέλη της Χεζμπολάχ συνέκρινε ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο, Ουίλσον Βίτζελ, τους εμπόρους ναρκωτικών υποσχόμενος μια μάχη χωρίς οίκτο εναντίον των «τρομοκρατών».

Αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο, ο Βίτζελ, που έχει ευθυγραμμιστεί με την πολιτική στον τομέα της ασφάλειας του ακροδεξιού Προέδρου της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την αστυνομία κατέγραψε σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Για τον κυβερνήτη, οι έμποροι ναρκωτικών που λυμαίνονται τις φαβέλες, τις φτωχές συνοικίες όπου ζει το ¼ του πληθυσμού του Ρίο, «βιάζουν παιδιά, σκοτώνουν αθώους και χρησιμοποιούν τους πολίτες σαν ανθρώπινες ασπίδες για να πουλάνε ναρκωτικά».

«Σε τι διαφέρουν από τη Χεζμπολάχ; Σε τίποτα», υποστήριξε ο Βίτζελ, ένας πρώην δικαστής, φίλα προσκείμενος στο Ισραήλ, αναφερόμενος στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση.

«Πρέπει να είμαστε ανεκτικοί με τη Χεζμπολάχ όταν εκείνοι χρησιμοποιούν βόμβες και πυραύλους εναντίον των πολιτών του Ισραήλ; Όχι. Ό,τι έγινε στο Ισραήλ θα γίνει στο Ρίο».

«Δεν μπορούμε να είμαστε συμφιλιωτικοί με τους ανθρώπους που κυκλοφορούν στους δρόμους με πυροβόλα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: δεν θέλεις να πεθάνεις; Μην βγαίνεις με ένα πυροβόλο στον δρόμο», κατέληξε ο κυβερνήτης.

Στους πέντε πρώτους μήνες της θητείας του, 731 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ήτοι μια αύξηση 19% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ