Πομπέο: “Πυλώνας σταθερότητας σε Μεσόγειο και Βαλκάνια η Ελλάδα”.


Πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και σημαντικό σύμμαχο στο NATO χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλόγό του, Νίκο Δένδια στις ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του στο twitter μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μάικ Πομπέο ανέφερε:

«Είχα μια καλή συζήτηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών @NikosDendias. Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και ένας σημαντικός σύμμαχος στο @NATO. Προσβλέπουμε στη συνεχεία της στενής συνεργασίας μας για να προωθήσουμε τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή», αναφέρει ο κ. Πομπέο στην ανάρτησή του.

Δένδιας: Ζήτησα ξεκάθαρη στάση από τις ΗΠΑ στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον αρχηγό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Αθήνας – Ουάσιγκτον, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα ζητώντας από τις ΗΠΑ ξεκάθαρη θέση.

Ο Έλληνας υπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Πομπέο να επισκεφτεί την Αθήνα το φθινόπωρο, όπου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος «Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ», ένα ενδεχόμενο που, όπως είπε, η αμερικανική πλευρά το βλέπει πολύ θετικά και είναι αρκετά πιθανό να συμβεί.

«Είμαι ευτυχής γιατί μια από τις πρώτες συναντήσεις μου σαν υπουργός Εξωτερικών της νέας ελληνικής κυβέρνησης ήταν με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, τον Μάικ Πομπέο. Ξέρουμε όλοι ότι η στενή σχέσης Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών έχει μια μεγάλη ζωή, αλλά είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον κάθε φορά να εμβαθύνουμε και να επεκτείνουμε αυτή την σχέση.

Μιλήσαμε για τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, για την εμβάθυνση του διαλόγου, αλλά και την περίληψη και άλλων θεμάτων στον διάλογο αυτό», σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ