Μόσχα – Ουκρανοί ναύτες: Θα κλείσουν 12 μήνες και… βάλε στις ρωσικές φυλακές.

Οι 24 Ουκρανοί ναύτες που είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2018 στον πορθμό του Κερτς, θα κρατηθούν για 3 επιπλέον μήνες, αποφάσισε δικαστήριο στη Μόσχα.

Οι 24 Ουκρανοί ναύτες είχαν συλληφθεί στον πορθμό του Κερτς που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική, μαζί με τρία πολεμικά πλοία στα οποία επέβαιναν, με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα, υπενθυμίζουν από τη Μόσχα ρωσικά ΜΜΕ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, αντιδρώντας στην απόφαση του μοσχοβίτικου δικαστηρίου για την παράταση της κράτησής τους, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η απόφαση αυτή συνιστά μια ακόμη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και οξύνει ακόμη περισσότερο την διαμάχη μεταξύ Ρωσία και Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και Ουκρανός ομόλογος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την περασμένη εβδομάδα συζήτησαν μεταξύ άλλων θεμάτων και το θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων.

Εν συνεχεία στις 15 Ιουλίου οι επίτροποι ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρωσίας και Ουκρανίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα και Λιουντμίλα Ντενίσοβα, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Κίεβο, κατέληξαν σε συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ