Η Βουλή εκλέγει νέο Πρόεδρο – Ποιοι θα στηρίξουν τον Κώστα Τασούλα;

Η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10:30 και όπως όλα δείχνουν τη θέση του Νίκου Βούτση θα πάρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.

Tον βουλευτή Ιωαννίνων θα στηρίξει η «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα των 158 βουλευτών, τα 86 μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, οι 22 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, οι 10 της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου και πιθανότατα οι 9 του ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Με βάση την πρόθεση ψήφου, αλλά και την παράδοση που θέλει τον πρόεδρο να εκλέγεται σε κλίμα συναίνεσης, ο κ. Τασούλας θα καταρρίψει το ρεκόρ ψήφων που έως τώρα κατέχει η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους. Ο Νίκος Βούτσης είχε εκλεγεί πρόεδρος με 181 ψήφους.

Το νέο προεδρείο της Βουλής θα συμπληρωθεί άπο τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Νικήτα Κακλαμάνη και Θανάση Μπούρα που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις αντιπροέδρων και προέρχονται από τη ΝΔ.

Για την θέση του δ’ αντιπροέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις προτείνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση και ένας εκ των Σοφίας Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜέΡΑ25.

Η ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους θα γίνει στη 1 το μεσημέρι.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ