Ιαπωνία: Μεγάλη φωτιά σε στούντιο animation στο Κιότο. Φόβοι για πολλούς νεκρούς


Φόβους πως πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει εκφράζουν οι αρχές στην Ιαπωνία μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο που ανήκει στην εταιρία Kyoto Animation. Η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό και ο άνθρωπος που την προκάλεσε έχει συλληφθεί.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και άλλοι 37 έχουν τραυματιστεί από τη φωτιά στο τριώροφο κτίριο της Kyoto Animation. Δέκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ένας άνδρας εισέβαλε στο κτίριο της εταιρίας, στο Κιότο, και αφού έριξε παντού άγνωστο εύφλεκτο υγρό, έβαλε φωτιά και προκάλεσε πανικό. Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στη δημόσια τηλεόραση NHK, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αλλά δεν μπορούσε να δώσει ακριβή αριθμό. Φωτογραφία Reuters

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 10:30 τοπική ώρα (σ.σ. 04:30 ώρα Ελλάδας) σε κτίριο της εταιρείας Kyoto Animation, η οποία θεωρείται πολύ επιτυχημένη στην παραγωγή τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων και animation.Φωτογραφία Reuters

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες» είπε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κιότο στο Γαλλικό Πρακτορείο. Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς δίνουν δεκάδες πυροσβέστες και περισσότερα από 35 οχήματα.

Με πληροφορίες και από Guardian

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ