Ευρωπαϊκή Ένωση: Δεν τα βρίσκουν για την κατανομή προσφύγων οι χώρες – μέλη


Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μηχανισμού κατανομής των αιτούντων άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών – μελών δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για έναν μηχανισμό κατανομής των αιτούντων άσυλο που φτάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη διάρκεια της σημερινής (σ.σ. Πέμπτη 18.7.2019) άτυπης συνόδου τους στο Ελσίνκι, δήλωσε ο Καστανέρ, ενώ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.

Το θέμα θα συζητηθεί και πάλι την προσεχή Δευτέρα (22.7.2019) στο Παρίσι όπου θα συναντηθούν οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ, επεσήμανε.

Ο Γάλλος υπουργός συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να κερδηθεί η στήριξη περίπου 15 χωρών για τη δημιουργία αυτού του μηχανισμού.

Στη συζήτηση για το μεταναστευτικό, που ξεκίνησε από χθες Τετάρτη (16.7.2019) αναφέρθηκαν «πολλές διαφορετικές απόψεις», σύμφωνα με τον Καστανέρ με κάποιες χώρες να αρνούνται να δεχθούν μετανάστες, άλλες να ζητούν αλληλεγγύη και πολλές να εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο μηχανισμός κατανομής μεταναστών θα αποτελέσει κίνητρο για περισσότερους να δοκιμάσουν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ