Βουλή: Έως την Τετάρτη οι Επιτροπές και τα προεδρεία τους

Σε εντατικούς ρυθμούς εισέρχεται από σήμερα η Βουλή, ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, το τριήμερο Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα (20,21,22 Ιουλίου).

Στόχος είναι, εξάλλου, η Βουλή να είναι έτοιμη, σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών, από την Τετάρτη 24 Ιουλίου να συζητήσει και να επεξεργαστεί τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, αφού τα κόμματα ορίσουν τους βουλευτές που θα κατανεμηθούν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, θα προχωρήσει η συγκρότηση των Επιτροπών και η εκλογή των προεδρείων τους έως την Τετάρτη.

«Περιέργως θα τηρήσουμε αυτά που είπαμε…», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι οι ρυθμοί θα είναι εφεξής εντατικοί και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Το ερχόμενο Σάββατο θα ανοίξει η συνεδρίαση με τις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσουν στο βήμα οι πρώτοι έξι ομιλητές που θα οριστούν από τα κόμματα. Τις δύο επόμενες ημέρες, Κυριακή και Δευτέρα, έως την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα εναλλάσσονται στο βήμα μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές. Στόχος είναι εκτός από τους υπουργούς, να λάβουν τον λόγο και τουλάχιστον 10 υφυπουργοί.

Ως προς το διοικητικό σκέλος, νέος γγ της Βουλής προορίζεται ο Γιώργος Μυλωνάκης, στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ο Βασίλης Μπαγιώκος, που είναι στέλεχος της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, προορίζεται για τη θέση του ειδικού γραμματέα. Προς το παρόν, αν και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, παραμένουν στις θέσεις τους ο νυν γ.γ. και ειδικός γραμματέας, Κώστας Αθανασίου και Κώστας Βασιλάκης, μετά από παράκληση του προέδρου της Βουλής, λόγω της «εντάσεως των γεγονότων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις έως και 561 ευρώ – Αναλυτικά τα ποσά

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο: «Τούρκοι στρατιώτες μάς απείλησαν με όπλα» (vid)


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ