Ιράν: Επιχείρηση των Φρουρών της Επανάστασης σε «εξαφανισμένο» τάνκερ

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση του Ιράν και δείχνουν ένα δεξαμενόπλοιο να δέχεται καταδρομική επίθεση από δύο μεγάλα ταχύπλοα. Το τάνκερ έχει δηλωθεί ως «εξαφανισμένο».

Το συγκεκριμένο τάνκερ έχει δηλωθεί ως εξαφανισμένο στις διεθνείς αρχές και σύμφωνα με το Ιράν είναι συμφερόντων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τα ταχύπλοα όπως φαίνεται στο βίντεο το κυκλώνουν με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν από βλάβη ή από κάποιο άλλο λόγο σταμάτησε τις επαφές με η βάση του. Άνδρες πάντως των Φρουρών της Επανάστασης ανέβηκαν στο κατάστρωμα του πλοίου.

«Οι αρχές του Ιράν εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, μέχρι και την περίπτωση να έχει γίνει επίθεση από πειρατές», τόνισαν ιρανικές πηγές.

Στο μεταξύ το δεξαμενόπλοιο που ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, με την υποψία ότι μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο στον Κόλπο δεν έφερε βρετανική σημαία, γνωστοποίησε το Λονδίνο.

«Δεν έχουμε προς το παρόν γνώση ότι υπάρχει οποιοδήποτε βρετανικό συμφέρον σε αυτό το πλοίο», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ιστότοπου για την ναυσιπλοΐα Refinitiv Eikon, το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε το πλοίο ήταν την Κυριακή όταν βρισκόταν στο Στενό του Χορμούζ, στα ανοιχτά του ιρανικού νησιού Κεσμ στον Περσικό Κόλπο, με προορισμό το Ομάν και έχοντας αναχωρήσει από το νησί Λαρκ.

Νωρίτερα σήμερα, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως το εν λόγω τάνκερ συνελήφθη την Κυριακή 14 Ιουλίου «νότια του (ιρανικού) νησιού Λαρκ» στο Στενό του Χορμούζ, επιβεβαίωσε ο Sepah News επίσημος ιστότοπος των Φρουρών της Επανάστασης, εξηγώντας ότι πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο το οποίο είχαν σπεύσει να βοηθήσουν αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ