Φορολογικό νομοσχέδιο: Έρχονται μειώσεις φόρων σε ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και 120 δόσεις

Άμεσες και έμμεσες αλλαγές φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εξετάζει η νέα κυβέρνηση – Αναλυτικό ρεπορτάζ του OPEN Beyond

Τις τελευταίες πινελιές στο φορολογικό νομοσχέδιο με τις μειώσεις φόρων βάζει το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN Beyond, οι φοροελαφρύνσεις θα έρθουν σε δύο δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη αναμένεται να έρθει τις επόμενες εβδομάδες ενώ η δεύτερη αναμένεται τον Οκτώβριο όταν θα γίνει και η κατάθεση του νέου προϋπολογισμού.

Όπως φαίνεται η μείωση ΦΠΑ σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών εστίασης (ροφήματα, καφέδες) θα έρθει άμεσα.

Παράλληλα εξετάζονται επίσης:

  • Λίφτινγκ στις 120 δόσεις.
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% αλλά και αναπτυξιακές παρεμβάσεις όπως είναι τα κίνητρα για το leasing αυτοκινήτων
  • και η «χρυσή βίζα».

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, θα έρθει και νέο φορολογικό το φθινόπωρο που θα περιλαμβάνει μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 24%.

Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%

Μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 22% και του χαμηλού στο 11% εντός τετραετίας αλλά και μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο του Οικονομικού Επιτελείου με τους Θεσμούς βρέθηκε και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει μειώσεις φόρων αλλά και αλλαγές στις 120 δόσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το λίφτινγκ στις 120 δόσεις αναμένεται να περιέχει μικρότερη ελάχιστη δόση στα 20 ευρώ από τα 30 σήμερα, με αποτέλεσμα όσοι χρωστούν έως 3.000 ευρώ να πληρώνουν τα χρέη τους σε περισσότερες δόσεις. Στο τραπέζι βρίσκεται και η μείωση του επιτοκίου στο 3% από 5% σήμερα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ