Πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, οι… προσλήψεις σε υγεία και αστυνομία

Να κλείσει… μέτωπα πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Έρχονται στοχευμένες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε υγεία και αστυνομία.
Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για να αποφασίσει τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Στα πρότυπα του Λευκού Οίκου «μπαίνει»… σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στο Μαξίμου.
Πρώτη για την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας σήμερα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το ραντεβού των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ξεκίνησε για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει πάντως να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα πριν ξεκινήσει το νομοθετικό έργο και προς τούτο έδωσε τις κατευθύνσεις για τις πρώτες προσλήψεις της νέας κυβέρνησης στο Δημόσιο. Έρχονται προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΛΑΣ – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο…

Οι προσλήψεις αυτές θα είναι στοχευμένες σε τομείς όπου υπάρχουν πραγματικά ανάγκες, όπως είχε πει και προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης. Πρόκειται για 2.450 θέσεις νοσηλευτών και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων και για 1.500 αστυνομικούς που θα ενισχύσουν την ομάδα ΔΙΑΣ και θα στελεχώσουν την ομάδα ΔΕΛΤΑ, η οποία θα επανασυσταθεί. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ έως το τέλος του έτους, ενώ ήδη το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει με εντολή του πρωθυπουργού την καταγραφή των αιτημάτων όλων των υπουργείων για προσλήψεις, ούτως ώστε να καταρτιστεί το σχετικό πλάνο.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να κλείσει και την εκκρεμότητα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, καθώς νωρίς το πρωί θα συνεδριάσει στο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ. Επικρατέστερος θεωρείται ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, Μιχάλης Καραμανλάκης, ενώ η έκπληξη είναι ο ορισμός συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, στα πρότυπα του Λευκού Οίκου και του αντίστοιχου συμβούλου του Αμερικανού προέδρου. Για τη θέση φέρεται επικρατέστερος ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος.

Σήμερα, εξάλλου, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, κηρύσσοντας κι επίσημα την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να μακρηγορήσει και θ’ απευθύνει έναν τυπικό χαιρετισμό στους βουλευτές του, επισημαίνοντας κυρίως τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνδράμουν στο κυβερνητικό έργο και να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση. Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ είναι γνωστό εδώ και ημέρες πως θ’ αναλάβει ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί και τυπικά.

Μία ακόμη σημαντική συνάντηση του κ. Μητσοτάκη θα είναι αυτή με τον ινδοκαναδό μεγαλοεπενδυτή, Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με μία μεγάλη επένδυση στη Eurobank και τοποθετήσεις και σε άλλες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες. Ο συμβολισμός της συνάντησης είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει προς τους ξένους υποψήφιους επενδυτές ο πρωθυπουργός και πως παίρνει πάνω του την υπόθεση των επενδύσεων, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους κι εκείνοι να βάλουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα. Προς τούτο, θα συζητηθούν και τρόποι με τους οποίους ο κ. Γουάτσα μπορεί ν’ αυξήσει και τις δικές του επενδύσεις στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός, τέλος, αναμένεται να συναντήσει τον νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά – ο οποίος, βέβαια, δεν είναι και τόσο… νέος στις Βρυξέλλες, αφού έχει περάσει σχεδόν μία 15ετία στο «στρατηγείο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ερωτηματικό που απομένει ν’ απαντηθεί είναι το χαρτοφυλάκιο που θ’ αναλάβει, με τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει ότι αυτό πρέπει να είναι παραγωγικό και δη αναπτυξιακό.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ