Ουάσιγκτον και Τεχεράνη αλληλοδιαψεύδονται για την κατάρριψη drone. Video


Εικόνες που, όπως υποστηρίζει, διαψεύδουν τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατέστρεψε ένα ιρανικό drone στην περιοχή του Κόλπου, πρόβαλε το απόγευμα της Παρασκευής (19.7.2019) η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, το βίντεο λήφθηκε από το drone (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) και οι χρονικές ενδείξεις που το συνοδεύουν αποδεικνύουν ότι εξακολουθούσε να βιντεοσκοπεί και μετά την ώρα που, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, κατέπεσε στο Στενό του Ορμούζ.

Δείτε το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter:

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε χθες (18.7.2019) ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε απόσταση 900 μέτρων από το αμερικανικό αποβατικό ελικοπτεροφόρο πλοίο «USS Boxer» και αγνόησε τις «επανειλημμένες εκκλήσεις» να απομακρυνθεί.

Παρά τη διάψευση της Τεχεράνης, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης επιμένει ότι η Ουάσινγκτον διαθέτει «ξεκάθαρες αποδείξεις» για την καταστροφή του ιρανικού αεροσκάφους.

«Έχουμε πολύ σαφείς αποδείξεις», είπε, αναφερόμενος και αυτός σε ένα πιθανό βίντεο. «Το drone τους πλησίασε πολύ κοντά στο δικό μας πλοίο. Αν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πλησιάζουν πολύ κοντά, θα καταρρίπτονται», πρόσθεσε.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αν υπάρχουν εικόνες που να αποδεικνύουν την κατάρριψη.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ