Μπολσονάρο: Είναι ψέμα το ότι πεινούν άνθρωποι στην Βραζιλία

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο υποστήριξε σήμερα ότι «το να λέει κανείς ότι οι άνθρωποι στη Βραζιλία πεινάνε είναι ένα ψέμα» που προπαγανδίζουν «λαϊκιστές».

Ο Μπολσονάρο είπε σε ένα πρωινό γεύμα που είχε στην Μπραζίλια με ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης πως «πρακτικά μπορούμε να καλλιεργήσουμε σχεδόν τα πάντα στη χώρα μας. Το να λέει κανείς ότι οι άνθρωποι πεινάνε στην Βραζιλία είναι ένα μέγα ψέμα».

«Δεν βλέπουμε φτωχούς στο δρόμο σε σκελετώδη κατάσταση όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες», πρόσθεσε, πριν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «να λέει κανείς ότι οι άνθρωποι πεινούν στη Βραζιλία είναι λαϊκισμός, τίποτα περισσότερο».

Ο FAO, ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα, ανέφερε σε έκθεση του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι 5,1 εκατομμύρια άνθρωποι υπέφεραν από υποσιτισμό στη Βραζιλία το 2017, σε σύνολο πληθυσμού σχεδόν 210 εκατομμυρίων.

Σε μια άλλη έκθεση του Οργανισμού, – με ημερομηνία Οκτώβριο του 2018 – διευκρινίζεται ότι το ποσοστό των ανθρώπων που υποφέρουν από υποσιτισμό έχει μειωθεί από 10,6% στις αρχές της δεκαετίας του 2000 (πάνω από 19 εκατομμύρια άνθρωποι) σε λιγότερο από 2,5% κατά την περίοδο 2008-2019, εξαιτίας κυρίως στα κοινωνικά προγράμματα που θέσπισε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (2003-2010).«Προτιμώ να διευκολύνω… τους επιχειρηματίες»

Ο Μπολσονάρο, σφοδρός αντίπαλος του Λούλα, δήλωσε σήμερα ότι προτιμά να «διευκολύνει τη ζωή των επιχειρηματιών, εκείνων που παράγουν» με το υπέρ-φιλελεύθερο οικονομικό του πρόγραμμα.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα O Globo, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ροντρίγκο Μάϊα κατηγόρησε τον αρχηγό του κράτους ότι δεν δείχνει καμία «ανησυχία» για τους φτωχούς της χώρας και πως ποτέ του «δεν έχει πει μια λέξη» γι αυτούς.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here