Ο Μπόρις Τζονσον ως «κλαψιάρικο μωρό» στον ουρανό του Λονδίνου.


Εναν πρωτότυπο ομολογουμένως τρόπο βρήκαν διαδηλωτές κατά του Brexit να την… πουν στον Μπόρις Τζόνσον. Τον έκαναν μπαλόνι με τη μορφή ενός κλαψιάρικου μωρού.

Διαδηλωτές κατά του Brexit που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το κοινοβούλιο, στο Λονδίνο ύψωσαν ένα τεράστιο μπαλόνι με τη μορφή του Μπόρις Τζόνσον, που παρουσιάζει το φαβορί για την πρωθυπουργία ως ένα κλαψιάρικο μωρό.

Ο Τζόνσον, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, πρωτοστάτησε στην εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει δεσμευτεί ότι θα ολοκληρώσει το Brexit μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Βασισμένο στο πορτοκαλί μπαλόνι του «μωρού Τραμπ» που διακωμωδούσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, το μπαλόνι του Τζόνσον τον έδειχνε να φοράει ένα μπλουζάκι που εικόνιζε ένα κόκκινο λεωφορείο και τη φράση «350 εκατομμύρια λίρες» – αναφορά στην υπόσχεση του συντηρητικού πολιτικού ότι αντί να δίνονται αυτά τα χρήματα στις Βρυξέλλες θα τα επενδύσει στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την παραίτησή της πριν από δύο μήνες, αφού η Συμφωνία Αποχώρησης, την οποία διαπραγματεύτηκε με τις Βρυξέλλες, δεν πέρασε από το κοινοβούλιο. Ο διάδοχός της θα ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα.

Ο Τζόνσον, που θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και την πρωθυπουργία, έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ