Βουλή Live οι προγραμματικές δηλώσεις


Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Δευτέρας με την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Την Κυριακή και την Δευτέρα, τις προγραμματικές δηλώσεις θα αναγνώσουν ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του, οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί. Θα παρεμβάλλονται ομιλίες βουλευτών από όλα τα κόμματα, όπως εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών.

Η τριήμερη διαδικασία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Της ψηφοφορίας, θα προηγηθεί ο κύκλος των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών.Πριν ξεκινήσουν οι προγραμματικές

Η συνεδρίαση στη Βουλή ξεκίνησε με την ορκωμοσία του Νίκου Δένδια. Ο υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ απουσίαζε στο εξωτερικό κατά την καθιερωμένη διαδικασία ορκωμοσίας στην οποία ορκίστηκαν οι βουλευτές της νέας 18ης Κοινοβουλευτικής Συνόδου. Όπως και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο.

Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας διαβεβαίωσε ότι τόσο η Βουλή όσο και όλα κτίρια που είναι ιδιοκτησίας της, έχουν ελεγχθεί από τα ειδικά τεχνικά κλιμάκια και διαπιστώθηκε ότι είναι απολύτως λειτουργικά και μπορούν να συνεχιστούν κανονικά οι προγραμματιζόμενες εργασίες, επικαλούμενος σχετικό έγγραφο της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας της Βουλής.

Όπως τόνισε ο κ. Τασούλας, «τόσο η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών όσο και η τεχνική υπηρεσία της Βουλής ανταποκρίθηκαν άμεσα στο καθήκον τους αμέσως μετά το πρόσφατο σεισμό στη Πάρνηθα και το συμπέρασμα είναι ότι η Βουλή δεν έχει το παραμικρό άξιο λόγου».

Ακόμα, επεσήμανε ότι μετά από τεχνικό έλεγχο που έγινε από 4 μηχανικούς της Βουλής δεν διαπιστώθηκε κάποιο ανησυχητικό εύρημα ούτε έγιναν αναφορές για σοβαρές ζημιές.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ