Φωτιά ΤΩΡΑ: Μαίνεται η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα Αττικής – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις


Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (20/07) σε δασική έκταση στην περιοχή του Κιθαιρώνα Αττικής.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή του Κιθαιρώνα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο και συγκεκριμένα σε χαράδρα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις φλόγες δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν το βράδυ του Σαββάτου, 145 πυροσβέστες με 32 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας, της δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πριν πέσει το φως της ημέρας, τις τελευταίες ρίψεις νερού έκαναν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, τα οποία και αποσύρθηκαν στη συνέχεια.

Δείτε την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Φωτιά σε Ναύπλιο και Θάσο: Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα (20/07) σε Ναύπλιο και Θάσο.

Πρώτη -χρονικά- τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κουτσούρια Ναυπλίου. Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».

Επίσης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ όπως προσέθεσε, «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα».

Πύρινο μέτωπο και στη Θάσο

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε -σύμφωνα με την Πυροσβεστική- η φωτιά που ξέσπασε στη Θάσο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο νησί και συγκεκριμένα σε αγροτική έκταση στην περιοχή Σκάλα Πρίνου, επιχειρούσαν για την κατάσβεση 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 οχήματα ΟΤΑ και 2 Α/Φ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ