«Βράζουν» ΗΠΑ και Καναδάς: 150 εκατομμύρια άνθρωποι στο έλεος του καύσωνα

Κύμα καύσωνα «χτυπάει» αυτό το Σαββατοκύριακο τις ανατολικές ΗΠΑ καθώς το θερμόμετρο «άγγιξε» τους 35 βαθμούς σήμερα το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Όπως ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, σχεδόν 150 εκατομμύρια άνθρωποι θα επηρεαστούν από τις καιρικές συνθήκες που θα πλήξουν μια μεγάλη έκταση, από τις μεσοδυτικές Πολιτείες μέχρι τα παράλια του Ατλαντικού.

Η υπηρεσία κάλεσε τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα πίνοντας πολλά υγρά, φροντίζοντας τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, περιορίζοντας τις δραστηριότητές τους στο ύπαιθρο και μη αφήνοντας ζώα ή παιδιά μέσα σε αυτοκίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος της Νέας Υόρκης άνοιξε 500 χώρους στους οποίους οι κάτοικοι μπορούν να βρουν λίγη δροσιά ενώ ο αγώνας του τριάθλου που ήταν προγραμματισμένος για αύριο αναβλήθηκε λόγω της ακραίας υγρασίας και της υψηλής θερμοκρασίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο φετινός Ιούνιος ήταν ο πιο ζεστός Ιούνιος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ, κυρίως λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη.

Ο καύσωνας αναμένεται ότι θα πλήξει και πολλές περιοχές του ανατολικού Καναδά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ