Νίκος Κουρής: «Οι καλές κριτικές δεν σε βοηθούν» (photos)


Ο Νίκος Κουρής  μιλά για το αν διαβάζει τις κριτικές που γράφονται για εκείνον και εξομολογείται ότι οι καλές κριτικές δεν βοηθούν.

Ακόμη, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τον Δον Ζουάν που υποδύεται στην ομώνυμη παράσταση, τη συνεργασία του με τη Ζέτα Μακρυπούλια αλλά και για την αποχή του από την ΤV.

Τι είναι για σας ο Δον Ζουάν;

«Είναι ένα πολύ γοητευτικό πρόσωπο με ηθική πολύ δική του, που την έχει ακακαλύψει, την έχει κερδίσει και την υπερασπίζεται. Είναι ένας ήρωας που όλοι ζηλεύουν και για μένα είναι ένας αληθινός επαναστάτης».

Πόσο χώρο θα έβρισκε για να δράσει ένας Δον Ζουάν στην εποχή μας;

«Μα δεν υπήρχε ποτέ καμία εποχή που να είχε χώρο για τον Δον Ζουάν. Δεν υπήρχε ποτέ, γι’ αυτό είναι ένα έργο το οποίο μας προκαλεί και μας γοητεύει ακόμα. Σε καμία κοινωνία δεν υπάρχει χώρος για έναν επαναστάτη. Αν πρόκειται να μιλήσουμε για την Ελλάδα, είμαστε μεγαλωμένοι με τις ενοχές, είμαστε μεγαλωμένοι με το ότι η χαρά και η ευτυχία είναι κάπου αλλού. Είμαστε παιδιά ενός Χριστιανισμού, μιας Εκκλησίας δηλαδή την ηδονλη του σώματος. Γιατί ο παράδεισος είναι στο επέκεινα».

Η συνεργασία σα με τη συμπρωταγωνίστρια σας Ζέτα Μακρυπούλια πως είναι;

«Είναι πολύ δημιουργική. Η Ζέτα είναι μια κοπέλα πάρα πολύ καλλιεργημένη και έξυπνη και με πολύ μεγάλη δυνατότητα εξέλιξης και στο θέατρο και παντού. Αυτό αισθάνομαι εγώ και είμαι πολύ χαρούμενος που συναντηθήκαμε. Δεν την ήξερα προσωπικά και είναι αποκαλυπτική η συνάντηση μας».

Όλα αυτά τα χρόνια βλέπουμε ότι έχετε δώσει προτεραιότητα στο θέατρο και έχετε βάλει σε δεύτερη μοίρα την τηλεόραση…

«Έτσι είναι, γιατί δεν γίνονται πράγματα στην τηλεόραση που να μου αρέσουν εύκολα».

Έχετε βιώσει αποτυχίες;

«Βεβαίως, πάρα πολλές φορές. Δεν είναι ευχάριστο πράγμα η αποτυχία, αλλά είναι το πιο εκπαιδευτικό πράγμα και το πιο δυναμωτικό αν έχεις την εξυπνάδα να το χρησιμοποιήσεις και δεν σε πάρει από κάτω».

Διαβάζετε τις κριτικές που γράφονται για εσάς;

«Τις διαβάζω αφού κατέβει η παράσταση για να μην επηρεάζομαι. Με τις καλές κριτικές πάντα έχω μια αμηχανία. Χαίρομαι λίγο, αλλά εντάξει, μέχρις εκεί. Δε σε βοηθούν σε τίποτα στην πραγματικότητα, ενώ οι κακές κριτικές μπορούν να σε κάνουν καλύτερο».

Χρόνο για την οικογένεια σας έχετε;

«Βεβαίως, πάρα πολύ. Τώρα που έχω πρόβες είναι πιο περιορισμένος ο χρόνος, αλλά γενικά φροντίζω να διαθέτω χρόνο στην οικογένειά μου», λέει στο tv Έθνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ