Φωκάς Ευαγγελινός: «Θα ήθελα να σκηνοθετήσω αρχαία κωμωδία. Οι Όρνιθες είναι το όνειρο μου»


Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει κατακτήσει δυο φορές την πρώτη θέση στη Εurovision με την Έλενα Παπαρίζου και τον Dima Bilan, δύο τη δεύτερη θέση και τρεις φορές την τρίτη.

Χώρες όπως η Ρωσία, η Ισπανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία και η Μολδαβία τον έχουν προτιμήσει ανάμεσα σε αμέτρητους σκηνοθέτες – χορογράφους για την εμφάνιση τους στον διαγωνισμό κι όχι άδικα, αφού κατέκτησαν πολύ καλές θέσεις. «Όταν μου έρχεται μια ιδέα, ξέρω πού θα είναι στον πίνακα κατάταξης», λέει σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Η Έλενα Παπαρίζου ήθελα να είναι πρώτη, το άξιζε. Δεν θα ξεχάσω το πρώτο 20λεπτο που ήμασταν τελευταίοι στον πίνακα και είπα «Θεέ μου, τι βλακεία έχω κάνει; Αφού δεν το αποδέχονται οι άλλες χώρες, δεν θα είναι καλό». Είμαι άνθρωπος που παίρνω την ευθύνη. Όσο όμως πέρναγε η ώρα και ανεβαίναμε στον πίνακα της κατάταξης, δεν πίστευα αυτό που έβλεπα».

Πάντα νιώθει τόσο σίγουρος για τον εαυτό του; «Έχω ένα καλό: Σε κάτι που δημιουργώ, μπορώ να κάνω τον εαυτό μου θεατή. Βλέπω σε ποια σημεία βαριέμαι και διορθώνω». Δίπλα του, βέβαια, είναι πάντα ο πιο στενός του άνθρωπος, η Πίτσα Κουτουφά, με την οποία μοιράζονται 25 χρόνια κοινής ζωής. «Εμπιστεύομαι την Πίτσα απόλυτα, είναι ο άνθρωπος που έρχεται και συμπληρώνει κάτι πάνω στη δουλειά μου. Επειδή είναι πολύ αυστηρή, πάντα προσέχει να μην επαναληφθώ και με επαναφέρει στο δημιουργικό κομμάτι». Αλλωστε, ήταν εκείνη που τον στήριξε και στις μεγάλες οικονομικές του δυσκολίες. «Όταν έφτιαξα τη σχολή, πολλές φορές δεν είχα να πληρώσω το δάνειο στην τράπεζα. Έλεγα σε έναν φίλο μου «Πάρε ένα δάνειο για μένα και θα στο ξεχρεώσω σιγά σιγά». Ήταν η περίοδος που είχα φύγει από τη Ρούλα και δεν είχα δουλειά. Τότε είπα στην Πίτσα «Η θα πάω φυλακή ή θα το προσπαθήσουμε». Και μου λέει «Θα το προσπαθήσουμε». Έτσι κι έγινε».

Ένας καλλιτέχνης που έχει κάνει τα πάντα, μετράει ακόμα όνειρα; «Θα άθελα να σκηνοθετήσω πράγματα που θαυμάζω, όπως αρχαία κωμωδία. Οι Όρνιθες είναι το όνειρο μου, σαν να το οφείλω στον εαυτό μου. Τόσες προτάσεις κατατίθενται, ας είναι και μία η δική μου. Αλλά ξέρω βαθιά μέσα μου ότι κάποια στιγμή θα το κάνω…», τονίζει στο people.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ