Μητσοτάκης στο CNN: Οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα


«O νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδας νίκησε τη λαϊκιστική κυβέρνηση της χώρας του με μεγάλη διαφορά». Με αυτόν τον τίτλο παρουσιάζει το CNN τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον γνωστό αναλυτική και δημοσιογράφο Fareed Zakaria.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταδοθεί στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και στο τρέιλερ που έχει ήδη ανέβει στη σελίδα του CNN σημειώνεται ότι ο «πρωθυπουργός της Ελλάδος εξηγεί στον Fareed Zakaria γιατί οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη τους στο λαϊκισμό». Εκπλήξεις, υποσχέσεις, σχέδια και νέος λόγος από Μητσοτάκη – Πώς θα κυβερνήσει

Στο τρέιλερ, o Fareed Zakaria, ρωτά τον Έλληνα πρωθυπουργό για την κατάρρευση της Χρυσής Αυγής. Όπως λέει ο γνωστός αναλυτής του CNN, αν και η επικράτηση της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπό μια έννοια είναι κατανοητή καθώς οι πολίτες κουράστηκαν από το κόμμα που είχε την εξουσία, εκείνο που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση στις πρόσφατες εκλογές ήταν η κατάρρευση της Χρυσής Αυγής.

«Γιατί πιστεύετε ότι συνέβη αυτό;», ρωτά ο Fareed Zakaria τον Έλληνα πρωθυπουργό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά πως «πιστεύω ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν τον θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση».

«Με αυτόν τον τρόπο», συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «καταφέραμε να νικήσουμε και την ακροδεξιά, προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική».

Όπως λέει ο πρωθυπουργός, η Νέα Δημοκρατία εστίασε κατά την προεκλογική περίοδο «στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες. Ζητήματα που σχετίζονται με την φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και τελικά ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα».

Και καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κατά μία έννοια, θα έλεγα ότι οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θα έλεγα όμως και ότι οι επιλογή τους τελικά ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια πολύ ανίκανη κυβέρνηση».

Δείτε το τρέιλερ

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ