Αυτός είναι ο Έλληνας φωτογράφος των διάσημων (photos)

Από παιδί για τα θελήματα κατάφερε να γίνει διευθυντής φωτογραφίας στο πρακτορείο Getty Images και πλέον έχει γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους φωτογράφους.

Παιδί Ελλήνων μεταναστών που γεννήθηκε στο Μπρονξ και μεγάλωσε στο Κουίνς, ο Δημήτρης Καμπούρης δεν ξεχνά τις ελληνικές του ρίζες και δεν υπάρχει σημαντικό event σε Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Λος Αντζελες που να μη βρίσκεται εκεί για να αφηγηθεί με τον φακό του ιστορίες διάσημων ανθρώπων.

«Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να μοιάζω με έναν ακόμα φωτογράφο που απλώς είναι εκεί παρακαλώντας για μια πόζα. Θέλω να μοιάζω «δικός τους», οικείος. Γι» αυτό πάντα θα φοράω το Valentino tuxedo μου και τα Louboutin μου. Μάλιστα οι περισσότεροι διάσημοι μου λένε «δεν μοιάζεις με φωτογράφο» αυτό αμέσως αλλάζει τη στάση τους απέναντι μου» εξήγησε στο Gala.

Ο Δημήτρης Καμπούρης είναι αυτοδίδακτος στη φωτογραφία. «Οι γονείς μου ήρθαν από τη Κάσο στο Μπρονξ όπου ακόμα και σήμερα υπάρχει η μεγαλύτερη κοινότητα Κασιωτών. Ξεκίνησα τα καλοκαίρια δίπλα στον πατέρα μου που ήταν μάγειρας σε ένα εστιατόριο, ως παιδί για τα θελήματα, προκειμένου να έχω χρήματα για να αγοράζω ό,τι θέλω. Μετά το διαζύγιο των γονιών μου συνέχισα να περνώ τα καλοκαίρια μου στο Μπρονξ μέχρι που στα 16 μου άνοιξε στη γειτονιά μου στο Κουίνς ένα φωτογραφείο. Ιδιοκτήτης ήταν ένας πολυβραβευμένος φωτογράφος από την Ταϊβάν και με το που είδα μηχανές και φακούς μαγεύτηκα και ζήτησα δουλειά. Αμέσως μετά το σχολείο πετούσα την τσάντα και εμφάνιζα φιλμ, ρωτούσα τα πάντα για φακούς και τεχνικές και, φυσικά, έβγαζα χρήματα. Αυτές ήταν οι καλύτερες σπουδές φωτογραφίας. Με τις δικές του παρατηρήσεις πορεύομαι μέχρι σήμερα. Περιττό να σου πω άτι στα 8 μου είχα ήδη τις δικές μου Nikon, Canon και Minolta».

Ξεκίνησε να φωτογραφίζει τοπία στη Νέα Υόρκη μέχρι την ημέρα που γνώρισε τον φωτογράφο μόδας Νταν Λέκα, ο οποίος κάλυπτε τις Εβδομάδες Μόδας στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη. «Εννοείται ότι μαγεύτηκα από την ομορφιά που είδα στα φιλμ του και εκεί ήταν που αποφάσισα ότι αυτό θέλω να κάνω. Να φωτογραφίζω όμορφους ανθρώπους και να βλέπω τις φωτογραφίες μου δημοσιευμένες στα περιοδικά» εξήγησε ο Δημήτρης Καμπούρης και συνέχισε: «Σε κάθε event υπάρχουν γύρω στους 40-50 φωτογράφους που όταν τελειώνουν έχουν πάνω κάτω τις ίδιες φωτογραφίες. Εγώ προσπαθούσα να κάνω πάντα τη διαφορά. Οι περισσότεροι από τους διάσημους με ξέρουν πλέον και μου έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Ξέρουν ότι θα τους προστατεύσω και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από μένα μια φωτογραφία που θα τους εκθέτει».

Μπορεί να κάνει καριέρα στην Αμερική και να θεωρείται ένας από τους καλύτερους φωτογράφους και ο αγαπημένος των stars, ωστόσο η Ελλάδα είναι μέσα στην καρδιά του και γι’ αυτό φροντίζει να έρχεται συχνά στην χώρα μας. «Έρχομαι κάθε Αύγουστο και πηγαίνω στην Κάσο. Μετά κάνω τουρ και σε άλλα νησιά. Θεωρώ τη Σαντορίνη το πιο όμορφο μέρος του κόσμου, αλλά πηγαίνω και στη Μύκονο, Πάρο, Ζάκυνθο και οπωσδήποτε στη Μήλο όπου έχει καφέ ο ξάδελφός μου».

Πηγή: www.gossip-tv.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ