Σαμοθράκη: Καταρράκτες, κατσικάκια και πλατάνια που κρύβουν έναν παράδεισο

Σαμοθράκη:  Ένας επίγειος Παράδεισος. Το πράσινο βουνό Σάος και η άγρια ομορφιά του νησιού σε ανταμείβουν από τον χρόνο που χρειάστηκε για να φτάσεις

Από το λιμάνι της Καμαριώτισσας οι περισσότεροι τουρίστες στο νησί κατευθύνονται προς το κάμπινγκ για να ξεκινήσουν τις διακοπές τους.

Για τη Σαμοθράκη οι περισσότεροι έχουν ακούσει για βάθρες, ζούγκλα, καταρράκτες, κατσικάκια και γυμνά κορμιά να ηλιοθεραπεύονται ολημερίς. Στο δρόμο για τις βάθρες υπάρχουν τεράστιες, λείες πέτρες, τοποθετημένες με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια, που διέτρεχαν υπέροχοι καταρράκτες, σχηματίζοντας δροσιστικές ποταμίσιες πισίνες.

Ξαπλωμένοι γονείς λιάζονται, κοπέλες διαβάζουν βιβλία, παιδιά κάνουν βουτιές από ψηλά, νέοι κολυμπούν χαλαροί, μεγάλοι παίζουν μουσική και μαγειρεύουν. Μια τεράστια παιδική χαρά από φυσικές τσουλήθρες και πισίνες. Ο εκκωφαντικός ήχος από τους καταρράκτες, τα γιγάντια πλατάνια, το κρύο καθαρό νερό, πλαισιώνουν το πιο μαγευτικό σκηνικό.

Στη Σαμοθράκη δεν βαριέσαι ποτέ

Το νησί είναι τεράστιο, οι βάθρες πολλές, οι καταρράκτες αμέτρητοι. Στην επιστροφή, γι το κάμπινγκ ιδανική λύση για να καλύψει την πείνα είναι το φαγητό στα ταβερνάκια. Στα Θέρμα, στο ομώνυμο καφενείο της πλατείας, μαζεύονται και παίζουν μουσική. Χορεύουν, εκθέτουν πίνακες, ρούχα, κοσμήματα. Εκεί βρίσκονται οι θειούχες πηγές μπορείτε να κολυμπήσετε σε ιαματικά νερά.

Στο κάμπινγκ, υπάρχει πάντα ανοιχτή μια καντίνα με ζεστά χοντ ντογκ. Η διασκέδαση συνεχίζεται στο Κάφτερ ή στο Saoki, γνωστό beach bar που διοργανώνει από jazz ή reggae βραδιές μέχρι χιπ-χοπ live και λάτιν πάρτι.

Το νησί είναι τεράστιο, οι βάθρες πολλές, οι καταρράκτες αμέτρητοι. Στην επιστροφή, γι το κάμπινγκ ιδανική λύση για να καλύψει την πείνα είναι το φαγητό στα ταβερνάκια.

Στα Θέρμα, στο ομώνυμο καφενείο της πλατείας, μαζεύονται και παίζουν μουσική. Χορεύουν, εκθέτουν πίνακες, ρούχα, κοσμήματα. Εκεί βρίσκονται οι θειούχες πηγές μπορείτε να κολυμπήσετε σε ιαματικά νερά.

Στο κάμπινγκ, υπάρχει πάντα ανοιχτή μια καντίνα με ζεστά χοντ ντογκ. Η διασκέδαση συνεχίζεται στο Κάφτερ ή στο Saoki, γνωστό beach bar που διοργανώνει από jazz ή reggae βραδιές μέχρι χιπ-χοπ live και λάτιν πάρτι.

Το οξυγόνο που  δίνει η οργιώδης βλάστηση δημιουργεί ένα ασυγκράτητο αίσθημα ευφορίας. Επισκέψιμος είναι ο αρχαιολογικός χώρος του νησιού. Εκεί όπου τελούνταν τα Καβείρια Μυστήρια, στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, όπου βρέθηκε και η περίφημη Νίκη της Σαμοθράκης.

Η Χώρα, είναι εξίσου μοναδική, που βρίσκεται κρυμμένη στην πίσω μεριά του βουνού. Οι κάτοικοι έχουν σεβαστεί τη φυσική ομορφιά του τόπου, που φαίνεται ακόμα και στον τρόπο που είναι χτισμένα τα σπίτια και τα μαγαζάκια. Να δοκιμάσετε φρέσκα γλυκά, μαρμελάδες, σπιτική λεμονάδα και εξαιρετικό ελληνικό καφέ σε πολύ χαμηλές τιμές.

Η Σαμοθράκη δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα νησί. Δεν είναι απλό νησί, είναι παράδεισος.

Πηγή: www.newsone.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ