Θες να μάθεις αν θα ζήσεις μέχρι τα 100; Αυτή είναι η απάντηση!


Οι άνθρωποι που περπατούν πιο αργά έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο επιβίωσης από όσους περπατούν με βήμα ταχύ.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Mayo Clinic Proceedings.

Η μελέτη, που περιελάμβανε στοιχεία 474.919 ανθρώπων από τη Βρετανική Βιοτράπεζα, πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας για την Υγεία (NIHR) – Βιοϊατρικού Ερευνητικού Κέντρου Leicester, μια συνεργασία μεταξύ των νοσοκομείων του Leicester, του Πανεπιστημίου του Leicester και του Πανεπιστημίου Loughborough.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι συνήθως περπατούν με ταχύ ρυθμό έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, με το συμπέρασμα αυτό να αφορά ανθρώπους κάθε βάρους, από τους πιο αδύνατους μέχρι τους παχύσαρκους.

Πάντως, τα αδύνατα άτομα με αργό ρυθμό βαδίσματος είχαν το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής (κατά μέσο όρο 64,8 έτη για τους άνδρες, 72,4 έτη για τις γυναίκες), με το ίδιο μοτίβο των αποτελεσμάτων να παρατηρείται και στις μετρήσεις για την περίμετρο μέσης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποια έρευνα συνδέει το γρήγορο βηματισμό με ένα μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος ή την παχυσαρκία.

Ο Tom Yates καθηγητής φυσικής δραστηριότητας, καθιστικής συμπεριφοράς και υγείας στο Πανεπιστήμιο του Leicester και επικεφαλής της μελέτης δήλωσε σχετικά: «Τα ευρήματά μας μπορούν να μας βοηθήσουν να αποσαφηνίσουμε τη σχετική σημασία της φυσικής κατάστασης σε σχέση με το σωματικό βάρος στο προσδόκιμο ζωής των ατόμων. Με άλλα λόγια, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ίσως η φυσική κατάσταση είναι ένας καλύτερος δείκτης του προσδόκιμου ζωής από τον δείκτη μάζας σώματος και ότι η ενθάρρυνση του πληθυσμού για πιο γρήγορο περπάτημα μπορεί να αυξήσει τα χρόνια ζωής».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ