Διαστημικός σταθμός στο φεγγάρι από Ε.Ε., Ρωσία, Κίνα.

Τη δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού στο φεγγάρι σχεδιάζουν από κοινού η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία και η Κίνα.

Η Εθνική Διαστημική υπηρεσία της Κίνας συμφώνησε με την Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην εκπόνηση ενός σχεδίου για την δημιουργία Διαστημικού Σταθμού στο φεγγάρι ανακοίνωσε τη Δευτέρα (22.7.2019) ο αναπληρωτής διευθυντής της, Ου Γιανχουά, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Όπως δήλωσε ο ίδιος, στο προσεχές διάστημα οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τους στόχους της κοινής τους δραστηριότητας σ’ αυτή την κατεύθυνση, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία στα ζητήματα που αφορούν τις κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες του μελλοντικού αυτού έργου.

Σε διάστημα δύο – τριών ετών οι εμπειρογνώμονες και των τριών πλευρών θα παρουσιάσουν το τελικό κείμενο της μελέτης που θα εκπονήσουν. Για τον σκοπό αυτό θα συσταθεί διακυβερνητική συντονιστική επιτροπή.

Η Κίνα ανατάσσει επιτυχώς το δικό της διαστημικό πρόγραμμα, δημιουργώντας μετεωρολογικούς, τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, δορυφόρους ναυσιπλοΐας, καθώς και τεχνολογίες που σχετίζονται με την κατάκτηση του Διαστήματος.

Παράλληλα οι Κινέζοι επιστήμονες μελετούν τούς αστεροειδείς στον πλανήτη Άρη, προγραμματίζοντας να εξετάσουν την επιφάνειά του στο διάστημα 2020 – 2025.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ