Βαρουφάκης: Η ρήξη, η χρεοδουλοπαροικία και η σκληρή αντιπολίτευση

«Μπήκαμε στη Βουλή, όχι για να τιμήσουμε το λαϊκισμό, αλλά για να τον θάψουμε» τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, πριν την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Το Μέρα25, δεν θα υπερψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Εμείς δεν μπήκαμε στη Βουλή για να τιμήσουμε τον λαϊκισμό των κυβερνώντων αλλά για να τον θάψουμε». Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων, και κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι αυτό που προσφέρει στους έλληνες πολίτες, είναι «πολλά δυσάρεστα θεάματα χωρίς άρτο».

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε ρήξη με τον ελληνικό λαό, η οποία όπως είπε, θα είναι απόρροια των παροχών που έχει εξαγγείλει, σε συνδυασμό με τα υψηλά πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Μέρα25, το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα πέσει στο 1,5% με 1,6% αλλά θα παραμείνει στο 3,5%

«Για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος, πρέπει οι καθαρές επενδύσεις να αυξηθούν πολύ πιο γρήγορα από το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «όταν θα αποτύχουν οι στόχοι αυτοί, τότε θα τεθεί και το δίλημμα στους κυβερνώντες αν θα κάνουν ρήξη με τους δανειστές ή με τον ελληνικό λαό».Ο Βαρουφάκης, ο Σταϊκούρας, οι στόχοι

Παράλληλα, συνέστησε στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, (καθώς όπως είπε, το οπλοστάσιο του κ. Ντράγκι τελείωσε, ξέμεινε από γερμανικά ομόλογα), να προτείνει, όχι ποσοτική χαλάρωση, αλλά μεγάλη έκδοση ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα, που θα υποστηρίζονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Βουλή: «Χειροκρότα ντε»! Σκούντησαν βουλευτή του Βελόπουλου! video

Ακόμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αμφισβήτησε την δέσμευση της κυβέρνησης για επιστροφή στην κανονικότητα, υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα δεν δείχνουν αυτό, αντίθετα ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στη μνημονιακή εποχή και στη χρεοδουλοπαροικία.

«Όταν η σημερινή κυβέρνηση προχωρήσει σε ρήξη με τον λαό, οι κοινωνικές ανισότητες θα γίνουν πολύ μεγαλύτερες.

Ο συνδυασμός της αποτυχίας της κυβερνητικής δημοσιονομικής πολιτικής και η όξυνση του ταξικού πολέμου, θα οδηγήσει σε καταστολή και περαιτέρω μετανάστευση των παιδιών μας.

Όταν η ρήξη θα γίνει, εμείς θα πάρουμε το μέρος των πολλών, των θυμάτων», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και κατέληξε:

«Το Μέρα25, και συμβουλές θα δίνει, και σκληρή αντιπολίτευση θα ασκεί. Θα είμαστε εδώ για να αποκαλύπτουμε την αρνητική πλευρά των δήθεν θετικών μέτρων που εφαρμόζετε και θα αποκαλύπτουμε την ταξική δυστοπία».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ