Σκόρος τρέφεται με δάκρυα πουλιού που κοιμάται – Η σκηνή καταγράφηκε για πρώτη φορά στα χρονικά

Μία μοναδική καταγραφή από τη στιγμή που ένας μικροσκοπικός σκόρος του Αμαζονίου τρέφεται μετα δάκρυα ενός πουλιού που κοιμάται κατάφερε να απαθανατίσει ο Βραζιλιάνος κινηματογραφιστής κι ερευνητής Λεάντρο Μοράες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Νότιο Αμερική.

Advertisement
Στο διάρκειας μερικών δευτερολέπτων βίντεο, εμφανίζεται το πτηνό να απολαμβάνει έναν υπνάκο, ενώ ταυτόχρονα δέχεται τις «περιποιήσεις» του εντόμου, το οποίο τρέφεται από τα δάκρυα του πουλιού.

Στο βίντεο, ο σκόρος με το σωληνοειδές του στόμα ρουφάει τα δάκρυα που προέρχονται από το κλειστό μάτι του πουλιού, μία στιγμή που σύμφωνα με το Μοράες στάθηκε εφικτό να καταγραφεί για πρώτη φορά στα χρονικά.

Στα δάκρυα των πτηνών έχει παρατηρηθεί αρκετά υψηλή συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών κι αλάτων, γεγονός που ωθεί διάφορα έντομα, όπως σκόρους και πεταλούδες να παίρνουν την ριψοκίνδυνη απόφαση να τα ρουφήξουν κατευθείαν μέσα από την «πηγή» και παρά το γεγονός πως σε περίπτωση που το πτηνό αντιληφθεί τι συμβαίνει οι ρόλοι θα αντιστραφούν με δραματικό τρόπο.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ