Συνάντηση ΕΣΑΚΕ – Αυγενάκη: “Θλιβερά όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό.”

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΣΑΚΕ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συζήτησαν όλα τα θέματα του μπάσκετ, μεταξύ των οποίων και αυτό του υποβιβασμού του Ολυμπιακού στην Α2 κατηγορία.

Θλιβερό χαρακτήρισε το θέμα του υποβιβασμού του Ολυμπιακού στην Α2, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έριξε ευθύνες και στον ΕΣΑΚΕ στη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ευάγγελο Γαλατσόπουλο και τον αντιπρόεδρο, Σταύρο Δουβή.Η ενημέρωση από τη ΓΓΑ

«Με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελο Γαλατσόπουλο και τον αντιπρόεδρο, Σταύρο Δουβή, συναντήθηκε στη ΓΓΑ ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε μια «εισαγωγή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό μπάσκετ».

Το προεδρείο της Λίγκας τον ενημέρωσε για τις «ανωμαλίες» που προκλήθηκαν τους τελευταίους μήνες στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, για την υφιστάμενη κατάσταση στα τηλεοπτικά, για την αναζήτηση κεντρικού χορηγού, για την υψηλή φορολογία των συμβολαίων και των εισιτηρίων, ενώ θίχθηκαν και τα ζητήματα της συνεργασίας με την ΕΟΚ και των «ανεπαρκών μηχανισμών ελέγχου» γύρω από το «Στοίχημα».

Ο κ. Αυγενάκης τους επισήμανε ότι «δεν είστε άμοιροι ευθυνών» και τόνισε ότι επιβάλλεται συνεργασία όλων (Υφυπουργείου, ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ) προκειμένου το μπάσκετ να κρατηθεί οπωσδήποτε στο επίπεδο που του αρμόζει και του αξίζει, καθώς αποτελεί σημαντικότερη δραστηριότητα στην ελληνική κοινωνία, με εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να ασχολούνται μαζί του και ο επικοινωνιακός αντίκτυπος των τελευταίων μηνών μόνο θετικός δεν είναι.

Ο Υφυπουργός παρατήρησε ότι «το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ολυμπιακό είναι θλιβερό για το άθλημα και την συνεχιζόμενη ανάπτυξή του. Βέβαια, για κάθε καβγά χρειάζονται, τουλάχιστον, δύο. Εκτιμώ ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παρακινηθούν για να κάνουν ένα βήμα πίσω, ώστε μαζί να πάμε δύο βήματα μπροστά! Θα εξαντλήσουμε το δικαίωμα της όποιας παρέμβασης μας, το οποίο σταματάει εκεί που αρχίζει το δικό σας δικαίωμα, αλλά αυτή η συνθήκη ισχύει και αντίστροφα».

Ο κ. Αυγενάκης, επιπλέον, δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα για τις βελτιώσεις στο φορολογικό πλαίσιο, πολιτική άλλωστε που είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, ενώ διευκρίνισε ότι στα τηλεοπτικά ζητήματα και δη της ΕΡΤ, το υφυπουργείο γνωμοδοτεί, καθώς άλλοι (οι βασικοί μέτοχοι και η διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης) αποφασίζουν.

Ενημέρωσε, τέλος, το προεδρείο του ΕΣΑΚΕ ότι θα παρευρεθεί το απόγευμα στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, αλλά και ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεχίσει τον συγκεκριμένο κύκλο επαφών του (ΕΟΚ και διοικήσεις ΚΑΕ)».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ