“Θα είναι καταπληκτικός πρωθυπουργός.”, λέει ο Τραμπ για τον Μπόρις Τζόνσον


«Θα είναι καταπληκτικός!», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ για τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Τζόνσον πήρε 92.153 ψήφους έναντι 46.656 ψήφων του αντιπάλου του Τζέρεμι Χαντ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον Μπόρις Τζόνσον, που εξελέγη ηγέτης του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος στη Βρετανία και θα αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.

«Θα είναι καταπληκτικός!», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας. Είναι επίσης και ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Μπόρις Τζόνσον πήρε 92.153 ψήφους έναντι 46.656 ψήφων του αντιπάλου του Τζέρεμι Χαντ.

Μιλώντας στο κόμμα του αλλά και σε όλους τους Βρετανούς ο Μπόρις Τζονσον υποσχέθηκε να φέρει εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου. «Θα δραστηριοποιήσουμε τη χώρα. Θα φέρουμε εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και θα εκμεταλλευθούμε όλες τις ευκαιρίες που θα φέρει», δήλωσε ο Τζόνσον στην ομιλία του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.Ποιος είναι ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

Ο Αλεξάντερ Μπόρις ντε Φέφελ Τζόνσον (Alexander Boris de Pfeffel Johnson), γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου 1964. Υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2016 έως το 2018. Διατέλεσε βουλευτής στη Βουλή των Κοινοτήτων της εκλογικής περιφέρειας του Άξμπριτζ εντ Σάουθ Ράισλιπ μέχρι τις γενικές εκλογές του 2015 και βουλευτής της περιφέρειας Χένλεϊ από το 2001 μέχρι το 2008. Διετέλεσε δήμαρχος του Λονδίνου από το 2008 έως το 2016. Ως μέλος του συντηρητικού κόμματος, ο Τζόνσον έχει συσχετιστεί με φιλελεύθερες πολιτικές, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Times και Telegraph κράζουν την Τερέζα Μέι – Η χειρότερη βρετανίδα πρωθυπουργός

Γεννημένος στην Νέα Υόρκη από μια πλούσια βρετανική οικογένεια της υψηλής τάξης, ο Τζόνσον εκπαιδεύτηκε στο European School of Brussels, στο Ashdown House School και στο Eton College. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Balliol College της Οξφόρδης, όπου εξελέγη πρόεδρος του φοιτητικού κινήματος το 1986.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα The Times αλλά απολύθηκε όταν έγραψε ψέματα για μια είδηση.

Αργότερα έγινε ο απεσταλμένος στις Βρυξέλλες για χάρη της εφημερίδας The Daily Telegraph, με τα άρθρα του να επηρεάζουν σε μεγάλο αριθμό την πολιτική δεξιά της Βρετανίας και να ενισχύουν το σκεπτικιστικό συναίσθημα σε αυτήν.

Click4more: «Μπόρις Τζόνσον το… «κοροϊδάκι» του Ντόναλντ Τραμπ»!

Έγινε βοηθός εκδότη από το 1994 έως το 1999 προτού γίνει εκδότης στην εφημερίδα The Spectator από το 1999 έως το 2005.

Όταν έγινε μέλος του Συντηρητικού Κόμματος, εξελέγη βουλευτής της περιφέρειας Henley το 2001 υπό την ηγεσία των Michael Howard και David Cameron. Τάχθηκε ευρέως υπέρ της γραμμής του συντηρητικού κόμματος αλλά υιοθέτησε μια πιο φιλελεύθερη στάση σε θέματα όπως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην κοινοβουλευτική ψηφοφορία.

Κάνει συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις, γράφει βιβλία κι είναι ενεργός στην δημοσιογραφία ο Τζόνσον είναι ένας από τους πιο καταφανείς πολιτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ