Δίκη Χρυσής Αυγής: Καραγκιοζιλίκια χαρακτήρισε κατηγορούμενος τις δράσεις της ΧΑ

«Καραγκιοζιλίκια» και «νεανική ανωριμότητα» χαρακτήρισε ο πρώην ταμίας της Τοπικής της Νίκαιας Γιώργος Τσακανίκας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μια σειρά ενεργειών του στο πλαίσιο των δράσεων της Χρυσής Αυγής.

Απολογούμενος επέμεινε στην άποψη ότι η Χρυσή Αυγή σαν κόμμα δεν είχε σχέση με τη δολοφονία Φύσσα, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές κατά άλλων συγκατηγορουμένων του.

«Έρχομαι κατηγορούμενος για κακούργημα. Ο ένας λέει ‘’έβγαζα τα καναρίνια βόλτα’’ και ο άλλος λέει άλλα. Τι να πω; Έχω παραδεχθεί κάθε αφέλεια μου και χαζομάρα μου, αλλά όχι και συνεργός σε φόνο…», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο της απολογίας του αφορούσε την επικοινωνία του με τον Γιάννη Λαγό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την επόμενη ημέρα από το συμβάν, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Πατέλη, αλλά ήταν σε χάλια ψυχολογική κατάσταση. Πήρα το Λαγό, και του είπα αν χρειαστεί οτιδήποτε να τον βοηθήσω. Δεν είχα πράξει κάτι κακό και θεωρούσα ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε σχέση και θα έπρεπε να γίνει συσπείρωση του κόσμου. Συναντηθήκαμε με τον Γιάννη Λαγό στη Μεσογείων και μιλήσαμε. Άρχισα να ψάχνω κόσμο, τους φώναζα στην τοπική Πειραιά. Όποιον έβρισκα στο τηλέφωνο, δεν ήθελα να χαθεί η επαφή γιατί φοβόντουσαν. Δεν θυμάμαι ποιοι ήρθαν». Παράλληλα, ο Γ. Τσακανίκας είπε πως ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για τα… περίφημα τρικάκια , που επρόκειτο να μοιραστούν το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα ενόψει της επικείμενης ομιλίας του Ν. Μιχαλολιάκου. «Την 17η Σεπτεμβρίου δεν θυμάμαι αν τυπώθηκαν τρικάκια. Δεν το άκουσα τότε. Δεν ζήτησαν έγκριση από εμένα ως ταμία. Το άκουσα από τους συγκατηγορούμενούς μου μετά από πολλά χρόνια. Δεν θυμάμαι από ποιους, από τον Πατέλη νομίζω», ισχυρίστηκε .

Τα καραγκιοζιλίκια

Ο Γ. Τσακανίκας απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου για την ομοιομορφία στην ενδυμασία, τις κατασκηνώσεις και τον όρκο που φέρονται ότι έδιναν τα μέλη της τοπικής Νίκαιας, χαρακτήρισε τα πάντα «καραγκιοζιλίκια» και αποτέλεσμα νεανικής ανωριμότητας. Είπε χαρακτηριστικά: «Έχουν περάσει τόσα χρόνια. Έχω βρεθεί κατηγορούμενος. Τα τελευταία χρόνια έχω λοιδορηθεί για ένα πράγμα που δεν έχω καμία σχέση. Έχω καταστραφεί από τα καραγκιοζιλίκια, με τα οποία γελάγαμε. Για αυτά τα καραγκιοζιλίκια στα 20 με έφεραν κατηγορούμενο για δολοφονία. Ήταν νεανική ανωριμότητα. Θέλω να τελειώσει αυτή η ιστορία, για να συνεχίσω τη ζωή μου».

Πρόεδρος: Τι άλλο θεωρείτε ως αστειότητα και καραγκιοζιλίκι; Γιατί ότι ρωτάω τα εντάσσετε σε αυτό το χαρακτηρισμό…

Κατηγορούμενος: Σήμερα δεν θέλω να ασχοληθώ, όχι μόνο με τη Χρυσή Αυγή, αλλά με την πολιτική και το δημόσιο λόγο. Θέλω να παντρευτώ, να κάνω παιδιά, να προκόψω. Όλα τα άλλα τα θεωρώ ασόβαρα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here