Δεν θέλει πρόωρες εκλογές ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη ομιλία του προς τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ξεκαθάρισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η ομιλία του Μπόρις Τζόνσον σκόρπισε ενθουσιασμό στους Τόρις, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις για όλα τα θέματα, από την ανάγκη για περισσότερα πολεμικά πλοία, έως τα αγροτικά ζητήματα. Για μια ακόμη φορά τόνισε ότι ο πρώτος και βασικότερος στόχος του είναι η εγγυηθεί ότι το Brexit θα ολοκληρωθεί έως την τελευταία προθεσμία που έχει δοθεί.

Σύμφωνα με την βουλευτή Νίκι Μόργκαν και έναν ακόμη που ήταν παρόντες στη συνάντηση, ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Όταν η Μελίνα συνάντησε τον 22χρονο Μπόρις Τζόνσον – Φωτογραφία ντοκουμέντο

Νωρίτερα σήμερα, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μιλώντας μπροστά σε εκατοντάδες μέλη του κόμματος – ανάμεσά τους ο πατέρας, η αδερφή και ο αδερφός του – ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι θέλει να ενώσει την Βρετανία και να «εκπληρωθεί το Brexit», έως τις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.

Ο Τζόνσον επικράτησε στην κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι, λαμβάνοντας 92.153 ψήφους από τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος, έναντι 46.656 ψήφων του αντιππάλου του, υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Στις σύντομες δηλώσεις του επαίνεσε την Τερέζα Μέι για τη «σπουδαία προσφορά» της και για το «πάθος και την αποφασιστικότητά της» στην πολιτική.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ