Plzen olympiacos: “Βράχος” ο Σεμέδο. Η πρόκριση θα κριθεί στο Φάληρο


Έδειξε ανέτοιμος αλλά έμεινε “όρθιος”. Ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε, γλίτωσε χωρίς να δεχτεί γκολ στο πρώτο και κακό του ημίχρονο, ενώ η αλλαγή του αρνητικού Βαλμπουενά στο δεύτερο μέρος, βοήθησε την ομάδα του Μαρτίνς να βρει τα τρεξίματα της και να πάρει το 0-0 στην έδρα της Πλζεν. Στο “Γ. Καραϊσκάκης” θα κριθεί η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Μεγάλη εμφάνιση από Σεμέδο – Σημαντική επέμβαση ο Σα.

Στο “Γ. Καραϊσκάκης” θα λύσουν τις διαφορές τους ο Ολυμπιακός και η Βικτόρια Πλζεν. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο στάδιο “Ντουσάν” κι έτσι η πρόκριση στο 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα κριθεί στη ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης (30/7, 21:30).

Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν ανέτοιμοι στον πρώτο τους επίσημο αγώνα, κράτησαν το “μηδέν” με τον Σα να δηλώνει “παρών” και τον Σεμέδο είναι ένας αμυντικός βράχος, αλλά στην επίθεση δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουχαλάκη. Η έξοδος του Βαλμπουενά και η είσοδος του Καμαρά ήταν η… τονωτική ένεση που χρειαζόντουσαν οι Πειραιώτες. Αποχώρησε τραυματίας ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τους αναμενόμενους για την αναμέτρηση της Τσεχίας και το γνώριμο 4-2-3-1 (Σα, Σεμέδο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Γκερέρο).

Ο αγώνας…

Η Πλζεν προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα με το ξεκίνημα του, ασκώντας πίεση ψηλά και έχοντας την κατοχή της μπάλας και επιτιθέμενη κυρίως από τη δεξιά της πτέρυγα (Τσιμίκας και Μασούρας είχαν αρκετή δουλειά κόντρα στους Χάβελ και Καγιάβα). Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά να ξεπεράσει το νωθρό του ξεκίνημα και να κερδίσει μέτρα. Με το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου έκανε τις πρώτες του επισκέψεις στα καρέ του Χρούσκα.

Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 17′. Ο Ποντένσε γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Βαλμπουενά έπιασε με τη μία το πλασέ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα και πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και να περνά εσπευσμένα στο ματς τον Μπα.

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε πολλούς χώρους για να γίνει επικίνδυνος (ο Βαλμπουενά δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ελληνικής ομάδας), αλλά δεν βρήκε και την κάθετη που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις. Η Πλζεν πίεσε και στο 38′ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία που είδαμε στο πρώτο 45λεπτο. Ο Κόπιτς έβγαλε ωραία κάθετη μέσα στην περιοχή για τον Τσερμάκ, το πλασέ του οποίου μέσα από τη μικρή περιοχή απέκρουσε με το ένα χέρι ο Σα!

Η ομάδα του Μαρτίνς δεν μπόρεσε να σταματήσει τις επιθέσεις των παικτών της Πλζεν από τα άκρα και στο 45′ είδαν την προσπάθεια του Πέρνιτσα να βρίσκει στο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκα καλά ούτε στην επανάληψη, αλλά είχε σε ετοιμότητα τον Σεμέδο, που έκοβε κάθε μπαλιά (κορυφαίος των “ερυθρόλευκων”). Βλέποντας πως η ομάδα του δέχεται μεγάλη πίεση στο χώρο του κέντρου, ο Πέδρο Μαρτίνς αντικατέστησε τον.. εξαφανισμένο Βαλμπουενά με τον Καμαρά.

Από το 70′ και μετά ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει “σφυγμό”, αφού βελτιώθηκε στην κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που τον βοήθησε να βγει καλύτερα στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, στο 76′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με το πλασέ του Μπουχαλάκη να περνάει μόλις άουτ. Η Πλζεν πήρε τον έλεγχο του ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση. Να αναφέρουμε ότι στο 87′ ο Σα βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Μίχαλικ, φάση όμως που ο επόπτης “έσβησε” λανθασμένα, δίνοντας οφσάιντ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ