Αποκαλύψεις για τις «μπίζνες» των Παπαροκάδων (photos)

Οι πάλαι ποτέ πατήρ Παντελεήμων, ο οποίος πέταξε τα ράσα το 2005 εγκαταλείποντας οριστικά το μοναστήρι του ηγούμενου Νετάριου Μουλατσιώτη στο Τρίκορφο Φωκίδας, έχει κάνει εδώ και χρόνια στροφή 180 μοιρών στη ζωή του, αλλά και στη μουσική του.

Μπορεί ο ίδιος να ήταν ο βασικός τραγουδιστής των «Ελεύθερων», όπως λέγονταν επισήμως οι Παπαροκάδες στα CD που κυκλοφόρησαν, ωστόσο, αυτή τη στιγμή ηγείται της heavy metal μπάντας Diviner και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν μακριά από το θρυλικό συγκρότημα που γνώρισε δόξες στις αρχές των «00s.

«Το μουσικό κομμάτι το ήθελα. Κάποια στιγμή έγινε ένα CD που έφτασε στα χέρια ενός δημοσιογράφου, ο οποίος έκανε μια παρουσίαση με εμένα και τον ηγούμενο. Δεν είχαμε ιδέα τι θα ακολουθούσε. Μετά πήραν τη σκυτάλη τα κανάλια.

Το ράσο σε συνδυασμό με τη ροκ μουσική και έναν στίχο που ήταν μανιφέστο τράβηξαν. Ήταν και η εποχή με τον Χριστόδουλο… Η δημοσιότητα νομίζω ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Δεν κινούσα εγώ τα νήματα του πράγματος αυτού. Ήταν υπερβολικό. Χάλασε τον ρομαντισμό της πρώτης εποχής. Δεν μπορείς να λες ότι κάνω πνευματική ζωή και από την άλλη να είσαι 365 μέρες τον χρόνο με κόσμο.

Προέκυψε η ιδέα από τον ηγούμενο ότι όλο αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και οικονομικά. Οπότε άρχισαν να ανοίγουν μαγαζάκια για να αγοράζει ο κόσμος κομποσκοίνια, εστιατόρια για να τρώει και μαγαζί για να πουλάει χυλόπιτες.

Εκεί κατάλαβα ότι ξεφύγαμε. Έγινε καθαρή μπίζνα», δήλωσε ο Γιάννης Παπανικολάου, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πατέρα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, δίχως όμως να τον κατονομάσει.

«Η διαχείριση της δημοσιότητας ήταν λάθος. Η διαχείριση έγινε για ίδιον όφελος και την… κονόμα. Δεν ήθελα να μετέχω σε μια ομάδα που ο κόσμος μας έβλεπε σας επιχειρηματίες.Είχαμε έσοδα και χωρίς όλα αυτά.

Εγώ εκεί ήμουν κτηνοτρόφος. Είχα 250 γίδια, 50 πρόβατα, αγελάδες, γουρούνια», εξήγησε στη συνέχεια και ολοκληρώνοντας ανέφερε τα εξής:

«Έφυγα όταν κατάλαβα ότι αυτό που είχα μέσα στη ψυχή μου κάποιοι το εκμεταλλεύονταν. Αυτοί καλά κάνανε και συνέχισαν την μπίζνα. Εμένα ο δρόμος μου ήταν έως εκεί.

Όλο αυτό μας έκανε… celebrities, τρώγαμε με πολιτικούς, με μουσικούς, γενικά με διάσημους και για κάποια χρόνια ήμασταν και εμείς αυτό το πράγμα. Είδα πράγματα που είναι πολύ χειρότερα από αυτά που γνωρίζει ή φαντάζεται ο κόσμος. Δεν με ενδιέφερε να κάνω κάτι επειδή το είπε ο ηγούμενος».

Πηγή: Espresso

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here