Τζόνσον: Όσοι στοιχηματίζουν εναντίον της Βρετανίας θα πάνε κουβά.


Ο Μπόρις Τζόνσον είναι και επίσημα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας και η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη ομιλία – διάγγελμα που έκανε έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην οδό Ντάουνινγκ στον αριθμό 10 μπήκε πολύ επιθετικά.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε να πει κάτι κακό για όλους όσοι άσκησαν κριτική στην χώρα του όσον αφορά στις παλινωδίες με το Brexit αλλά και όσους άσκησαν κριτική στον ίδιο. Χαρακτήρισε το Brexit  θεμελιώδη απόφαση του βρετανικού λαού και χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας γεγονός το να είναι έτοιμη η χώρα του ακόμα και για το τι θα συμβεί με μια μη συμφωνία.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός τόνισε ότι «εκείνοι που στοιχηματίζουν εναντίον της Βρετανίας θα χάσουν τα πάντα».  Αναφερόμενος στο Brexit, δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς «εάν» και «όμως». «Η δουλειά μου είναι να κάνω τους δρόμους πιο ασφαλείς (…) Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω ότι τα παιδιά σας θα λάβουν εξαιρετική παιδεία», συνέχισε.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 17.00 έφτασε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ του έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.


Μια ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να αποκλείσει τον δρόμο που ακολουθούσε η αυτοκινητοπομπή του Τζόνσον ενόψει της άφιξής του. Ένα όχημα της συνοδείας του πέρασε δίπλα τους, καθ’ οδόν προς το παλάτι. Η κινητοποίηση αυτή φαίνεται πως ήταν πρωτοβουλία της Greenpeace. Η οργάνωση ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι οι οικολόγοι διαδηλωτές ήθελαν να παραδώσουν στον επόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας μια επιστολή κρίσιμης σημασίας, η οποία περιέχει τις απαντήσεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, τα Ανάκτορα είχαν ανακοινώσει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δεκτή την παραίτηση της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ