Ανατροπή. Δεν κατατίθεται απόψε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το “επιτελικό Κράτος”.


Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στη Βουλή, καθώς το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης για το «επιτελικό Κράτος» δεν θα εισαχθεί τελικώς απόψε, Τετάρτη 24.07.2019.

Αναβολή μιας ημέρας για την εκκίνηση του νομοθετικού έργου της Κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος του Υπουργείου Επικρατείας δεν θα κατατεθεί όπως αναμενόταν και είχε ανακοινωθεί σήμερα, Τετάρτη 24.07.2019, αλλά αύριο, Πέμπτη 24.07.2019, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχός του και η αποτίμησή του από το Λογιστήριο του Κράτους.

Έτσι, το νομοσχέδιο δεν θα εισαχθεί την Παρασκευή για επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, όπως είχε ανακοινωθεί αλλά την ερχόμενη Δευτέρα καθώς για την επεξεργασία ενός νομοσχεδίου απαιτούνται δύο ημέρες απόσταση από την κατάθεσή του ώστε να μπορούν οι βουλευτές να το μελετήσουν.

Η αναβολή αυτή πάντως δεν αλλάζει τον ήδη προγραμματισμό που έχει γίνει για τα νομοσχέδια που η κυβένρηση θέλει να ψηφίσει πρίν τις διακοπές του 15αυγουστου.Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το «επιτελικό Κράτος», περιλαμβάνει την επιλογή γενικών διευθυντών, τη σύσταση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ.ά.

Τα επόμενα 24ωρα, εξάλλου, θα κατατεθεί στη Βουλή και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ και τη χαλάρωση των κριτηρίων για τις 120 δόσεις, ενώ θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Στη συνέχεια, θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει το «καυτό» ζήτημα του ασύλου, αλλά και η κυβερνησιμότητα των δήμων και οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ