“Γάζωσαν” Λευκορώσο διπλωμάτη στην Άγκυρα – Αυτοκτόνησε ο δράστης


Μυστήριο καλύπτει την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης (24.07.2019) Λευκορώσος διπλωμάτης, από γείτονά του, στην Άγκυρα. Ο διπλωμάτης τραυματίστηκε από σφαίρες αλλά σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η επίθεση δεν ήταν «πολιτική».

Τραυματίας είναι ο Αλεξάντερ Παγκάνσεφ, διπλωμάτης της πρεσβείας της Λευκορωσίας στην Άγκυρα. Δέχτηκε πολλά πυρά από σφαίρες. Ως δράστης κατονομάστηκε ένας γείτονάς του. Εκείνο που προσθέτει ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο στην υπόθεση είναι πως ο άνδρας που άνοιξε πυρ κατά του Λευκορώσου διπλωμάτη, αυτοκτόνησε με το όπλο που έκανε την επίθεση!

Ο γείτονας του διπλωμάτη ήταν στρατιωτικός εν αποστρατεία, δήλωσε σε τουρκικά ΜΜΕ ο κυβερνήτης της Άγκυρας Βασίπ Σαχίν, προσθέτοντας ότι διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Ο Παγκάνσεφ μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο της Άγκυρας όπου και παραμένει. Τον επισκέφτηκε ήδη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που δήλωσε ότι η κατάστασή του είναι καλή.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επέμεινε ότι αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να υπήρχε «πολιτικό κίνητρο» πίσω από την επίθεση.

Η επίθεση σε βάρος του Ρώσου διπλωμάτη ξύπνησαν μνήμες από τις 19 Δεκεμβρίου του 2016 όταν ο πρεσβευτής της Ρωσίας Αντρέι Καρλόφ δολοφονήθηκε από τούρκο αστυνομικό στα εγκαίνια έκθεσης στην Άγκυρα.

Οι τουρκικές αρχές απέδωσαν εκείνη την ενέργεια στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν — που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» και του προσάπτει την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ