SEAΤ, από το hardware στο software


Το Software House που ανακοινώθηκε στο Mobile World Congress θα ονομαστεί SEAT:CODE – Νέα δομή με επικεφαλής τον CIO Sebastian Grams και τον Carlos Buenosvinos ως CTO – Το νέο κέντρο θα βρίσκεται στη Βαρκελώνη – Ανοιχτή διαδικασία πρόσληψης για πάνω από 100 ειδικούς ανάπτυξης λογισμικού

Προκειμένου να προσαρμοστεί εντός του αναπτυξιακού πλαισίου και να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, η SEAT στα πλαίσια του πρόσφατου Mobile World Congress 2019, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός κέντρου ανάπτυξηςsoftware.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι το νέο εργαστήριο πρόκειται να ονομαστεί SEAT:CODE. Το SEAT:CODE πρόκειται να λειτουργήσει για να ενισχύσει δύο μεγάλες τάσεις μέσα στη SEAT και το Volkswagen Group. Από τη μία πλευρά, επιδιώκει να συνεχίσει να ενισχύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και να αυξήσει την αποδοτικότητα μέσω της διαδικασίας ψηφιοποίησης. Από την άλλη, στοχεύει στην ενίσχυση των νέων επιχειρηματικών μοντέλων με επίκεντρο νέες ιδέες κινητικότητας, συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης, τομείς με ιδιαίτερη σημασία στη SEAT.

Ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, δήλωσε ότι «αν θέλουμε να μετατραπούμε από έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων σε μια εταιρεία κινητικότητας και να ασχοληθούμε με τη λεγόμενη Βιομηχανία 4.0, πρέπει να κάνουμε το software βασική μας ικανότητα. Το νέοSEAT:CODE θα δώσει ώθηση σε αυτό το νέο σενάριο και θα προσθέσουμε αξία για τους πελάτες μας». Επιπλέον ο De Meo δήλωσε ότι «το νέο κέντρο θα βρίσκεται στη Βαρκελώνη, εκπληρώνοντας το όνειρό μας να φτιάξουμε την πόλη των παγκόσμιων hotspotsψηφιοποίησης».

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα δομή του τμήματος IT, με επικεφαλή τον Sebastian Grams ως νέο CIO της SEAT. Επιπλέον, ο Carlos Buenosvinos θα είναι ο CTO του νεοσύστατου κέντρου. Με αυτή την έννοια, η ομάδα του Metropolis: Lab θα ενσωματωθεί στο νέο κέντρο για να συνεχίσει να αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για καλύτερη κινητικότητα και να αξιοποιήσει συνέργειες με την ομάδα στο κέντρο ανάπτυξης software.

Ο SEAT CIO, Sebastian Grams τόνισε ότι «το SEAT:CODE επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας να γίνει σημείο αναφοράς στην ψηφιοποίηση των οχημάτων και στην ανάπτυξη νέων λύσεων κινητικότητας. Επιπλέον, αυτό το νέο κέντρο θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τις συνέργειες μέσα στην εταιρία με άλλες ομάδες, όπως η XMOBA, οι οποίες είναι ειδικές στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων εννοιών κινητικότητας».

Ο Dr. Sebastian Grams, 39 ετών, κατέχει δύο πτυχία στo Industrial Engineering και ένα PhD από το Πανεπιστήμιο της Karlsruhe. Έχει διαμορφώσει τη καριέρα του στο Volkswagen Group ως εργαζόμενος στην AUDI, όπου κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης σε τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία των πληροφοριών και την τεχνική ανάπτυξη. Από τον Ιανουάριο του 2019 είναι επίσης μέλος της ομάδας διαχείρισης του Metropolis: Lab.

Επιπλέον, ο Carlos Buenosvinos, 36 ετών, έχει πτυχίο στο Advanced IT Engineering του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου της Καταλονίας (UPC) με καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας. Μέχρι τον περασμένο Απρίλιο και επί τρία χρόνια ήταν Vice-president για την τεχνολογία του XING, του επαγγελματικούSocial Media της Γερμανίας. Προηγουμένως κατείχε αρκετές θέσεις ευθύνης στον τομέα της τεχνολογίας, όπως CTO του Atrápalo και του Emagister.

Το νέο SEAT: CODE θα διευθύνεται από τον CTO Carlos Buenosvinos, ο οποίος θα διαχειρίζεται μια ομάδα αποτελούμενη από περισσότερους από 100 ειδικούς ανάπτυξης software. Έτσι η διαδικασία επιλογής για τον εντοπισμό αυτών των νέων ψηφιακών προφίλ εξακολουθεί να είναι ενεργή, με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας που θα κάνει το SEAT: CODE ένα παγκόσμιο κέντρο αναφοράς για την ανάπτυξη λογισμικού στον τομέα της κινητικότητας. Η εταιρεία δημιούργησε επίσης μια πλατφόρμα για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία πρόσληψης: www.welovesoftware.seat.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ