Το Renault Megane RS Trophy-R διέλυσε κι άλλο ρεκόρ του Type R (+video)


Σε δαίμονα του Honda Civic Type R εξελίσσεται το νέο Renault Megane RS, και συγκεκριμένα η απόλυτη έκδοση Trophy-R, το οποίο φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό να καταρρίψει πάσα ρεκόρ που αφορά ταχύτερο γύρο μπροστοκίνητου παραγωγής.

Η αρχή έγινε με το Nurburgring, όπου το καμάρι των Γάλλων «έριξε» σχεδόν 4 δλ. σε αυτό των Ιαπώνων. Πριν την έλευση του κορυφαίου Megane, το αντίστοιχο Civic ήταν το ταχύτερο μπροστοκίνητο σε 7 διαφορετικές πίστες: Nordschleife, Hungaroring, Bathurst, Silverstone, Magny-Cours, Estoril και Spa. Το τελευταίο, μαζί με αυτό στο ‘Ring, αποτελούν παρελθόν! O Laurent Hurgon έκατσε και πάλι πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου που εξέλιξε, σταματώντας το χρονόμετρο στο Βέλγιο στα 2.48.338. Αλλιώς, κοντά στα 5 δλ. κάτω από τον αντίστοιχο χρόνο του Type R (2.53.72)!

Οι διαφορές του Trophy-R εντοπίζονται στην εκτεταμένη δίαιτα, που είχε ως αποτέλεσμα να ζυγίζει 130 κιλά λιγότερα από το Trophy (κοντά στα 1290 συνολικά), την ακόμα πιο επιθετική ρύθμιση της ανάρτησης, τα κεραμικά φρένα με μεγαλύτερους δίσκους και πρόσθετες βελτιώσεις στην αεροδυναμική και το σασί. Για την εξέλιξη της ειδικής έκδοσης που σημείωσε το ρεκόρ, η Renault συνεργάστηκε με τις Akrapovic (σύστημα εξαγωγής), Brembo (φρένα), Bridgestone (ελαστικά), Ohlins (αμορτισέρ) και Sabelt (καθίσματα και ζώνες ασφαλείας).

Κάτω από το καπό του συναντάμε ο γνωστός 1.800αρης τούρμπο των 300 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος δεν παρουσιάζει αλλαγές σε σχέση με το μοτέρ που βρίσκεται στο απλό Trophy. Σε αντίθεση με εκείνο, στο Trophy-R η ισχύς φτάνει στους εμπρός τροχούς αποκλειστικά μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

H Renault δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, όμως αν κρίνουμε από το μέχρι τώρα «δρομολόγιο» του Trophy-R δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν στους επόμενους μήνες παρακολουθήσουμε αντίστοιχα video από τις πίστες της Ουγγαρίας-Αυστραλίας-Αγγλίας-Γαλλίας και Πορτογαλίας.

Η δράση ξεκινά από το 18.54 του video


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ