Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Στον τελικό Ισπανία και Ιταλία


Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο ανδρών προκρίθηκαν η Ισπανία και η Ιταλία, η οποία στα προημιτελικά είχε αποκλείσει για ένα γκολ την Εθνική Ελλάδας.

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο ανδρών, για 6η φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 2009, προκρίθηκε η Ισπανία. Με όπλο την εκπληκτική τους άμυνα, ιδιαίτερα στον παίκτη λιγότερο (4/15 οι Κροάτες!), οι Ίβηρες νίκησαν 6-5 την Κροατία στον ημιτελικό της Γκουανγκζού, εξασφαλίζοντας παράλληλα και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι “ χρβάτσκι”, κάτοχοι του τίτλου από τη Βουδαπέστη και φαβορί της φετινής διοργάνωσης, “ μπλόκαραν” τελείως επιθετικά (τα δύο τελευταία γκολ τα πέτυχαν στο τελευταίο λεπτό, όταν τα πάντα είχαν κριθεί) και θα αρκεστούν στον “ μικρό” τελικό, επιδιώκοντας να ανέβουν για έβδομη συνεχή φορά στο βάθρο των νικητών.

Αντίπαλος της Ισπανίας στον τελικό θα είναι η Ιταλία, η οποία επικράτησε της Ουγγαρίας με 12-10 στον δεύτερο ημιτελικό. Στόχος των Ιταλών είναι να κατακτήσουν ξανά το τρόπαιο μετά το 2011.

Έτσι, για το χάλκινο μετάλλιο θα παλέψουν οι Κροάτες με τους Ούγγρους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ