Πρίγκιπας Χάρι: Μαζί με την Τζέιν Γκούντολ που δαμάζει τους γορίλες για την προστασία του πλανήτη.


Ο πρίγκιπας Χάρι και η δρ. Τζέιν Γκούντολ – ειδική πάνω στη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων – ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία του πλανήτη.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η δρ. Τζέιν Γκούντολ έχουν τους ίδιους μελλοντικούς στόχους: την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στις 23 Ιουλίου, ο πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου και Δούκας του Σάσσεξ και η Βρετανίδα επιστήμονας συναντήθηκαν με φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο στο συνέδριο «Leadership Roots & Shoots’ στο κάστρο του Ουίνδσορ για να ενημερωθούν για το έργο που επιτελούν οι νέοι στις κοινότητές τους.

Η δρ. Τζέιν Γκούντολ, πρωτευοντολόγος και ηθολόγος με έδρα την Τανζανία δημιούργησε το 1991 το πρόγραμμα Roots & Shoots μέσα από το οποίο νέοι απ’ όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να γίνουν «ηγέτες αλλαγής» με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον, τα ζώα και τον άνθρωπο.

Ο πρίγκιπας Χάρι εξήρε το έργο της Γκούντολ και τη συμμετοχή των σπουδαστών στη συνάντηση. «Είναι μία γυναίκα με καλοσύνη, ζεστασιά, τεράστια γνώση και πραότητα που έχει ανάγκη η ανθρωπότητα, αλλά και το είδος των χιμπαντζήδων» είπε. «Θαυμάζω την δουλειά της από τότε που ήμουν παιδί και ήταν υπέροχο όταν διαπίστωσα ότι ήταν ακόμα πιο καταπληκτική από κοντά» πρόσθεσε.

Το 1960 η πρωτοπόρος μελέτη της δρ. Τζέιν Γκούντολ στη Τανζανία πάνω στη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων απέδειξε πως ο άνθρωπος δεν ήταν το μοναδικό είδος που μπορούσε να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί εργαλεία και πως τα ζώα έχουν συναισθήματα και προσωπικότητες.

Ο πρίγκιπας Χάρι αξιοποίησε επίσης την ευκαιρία για να αναφερθεί στο ζήτημα των πλαστικών μιας χρήσης και να ευχαριστήσει τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να συμβάλουν στην προστασία του πλανήτη και κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά τους.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ