Συρία: 5χρονο κορίτσι θυσιάστηκε για να σώσει την 7 μηνών αδερφούλα του – video


Όσο κι αν είναι… μακριά, όσο κι αν κάποιοι υποστηρίζουν το αντίθετο, όσο κι αν θέλουμε να το ξεχνάμε, στη Συρία ο εμφύλιος συνεχίζεται. Η θυσία ενός 5χρονου κοριτσιού που έδωσε τη ζωή της για να σώσει την 7 μηνών αδερφούλα της μετά από βομβαρδισμό αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τη σκληρή αλήθεια.

Την περασμένη Τετάρτη, συριακές και ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Αρίχα στην επαρχία της Ιντλίμπ. Σε ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν έμενε μια τετραμελής οικογένεια. Η φωτογραφία ενός κοριτσιού πέντε ετών να έχει πιάσει από τη μπλούζα την 7 μηνών αδερφούλα της για να μην παρασυρθεί από τα ερείπια, σοκάρει.

Όλα γίνονται μπροστά στα μάτια του πατέρα τους, που αδυνατεί να βοηθήσει και βλέπει, ανήμπορος, τα παιδιά του να δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Η μητέρα των κοριτσιών έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Τις σοκαριστικές εικόνες έφερε στο φως το συριακό δίκτυο SY-24. Σύμφωνα με το BBC, ο άνθρωπος που τράβηξε τη σοκαριστική φωτογραφία, αρχικά δεν μπορούσε να δει τίποτα εξαιτίας της σκόνης από τους βομβαρδισμούς και τις καταρρεύσεις κτιρίων. Άκουσε όμως τις φωνές των παιδιών και του πατέρα τους.

Ο δημοσιογράφος Μπασάλ αλ Σέιχ κατέγραψε τα πάντα ενώ έκανε ρεπορτάζ για την αεροπορική επίθεση στην Αρίχα. Αμέσως σταμάτησε για να τους βοηθήσει. Λίγα λεπτά μετά, το κτίριο όπου βρισκόταν η οικογένεια κατέρρευσε και τα δυο κορίτσια παγιδεύτηκαν μακριά από τον πατέρα τους. Ήταν η 5χρονη Ριχάμ και η μόλις 7 μηνών Τούκα. Το πεντάχρονο κορίτσι πρόλαβε να κρατήσει από την μπλούζα την αδερφή της για να μην πέσει. Όταν διασώστες κατάφεραν να τις απεγκλωβίσουν, τις μετέφεραν σε μια κλινική της πόλης και μετά σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο στην Ιντλίμπ.

Δυστυχώς, το 5χρονο κοριτσάκι δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. Είχε δώσει τη ζωή της για να σώσει την αδερφούλα της. Το βρέφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική.

Ήταν μια από τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία τις τελευταίες μέρες. την περασμένη Τετάρτη 20 άμαχοι, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς σε τουλάχιστον πέντε περιοχές της Ιντλίμπ, σύμφωνα με το βρετανικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις επιχειρήσεις που διεξάγουν από τα τέλη Απριλίου οι συριακές και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην επαρχία αυτή της Συρίας και τα περίχωρά της έχουν σκοτωθεί 2.648 άνθρωποι, ανάμεσά τους 756 άμαχοι, ενώ έχουν εκτοπιστεί άλλοι 300.000 και πλέον, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Την Τρίτη, επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές σε τοποθεσίες στο Χαλέπι και στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Οι επιδρομές της Δευτέρας σκότωσαν τουλάχιστον 50 άτομα, τα περισσότερα σε μια αγορά στην Ιντλίμπ, στην πόλη Μααρέτ αλ Νουμάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ο εφιάλτης στην Ιντλίμπ μεγαλώνει, είμαστε μάρτυρες σε μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις σε περιοχές αμάχων από την αρχή της στρατιωτικής κλιμάκωσης σχεδόν πριν από τρεις μήνες», είπε ο Μαρκ Κουτς, αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών για το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας στη συριακή κρίση.

Με πληροφορίες από BBC

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ