Αδειάζει η Αθήνα: Χαμός σε λιμάνια αεροδρόμια και εθνικές οδούς – Με 40άρια η μεγάλη έξοδος


Με υψηλές θερμοκρασίες εγκαταλείπουν την Αθήνα οι αδειούχοι του καλοκαιριού.

Ο υδράργυρος σήμερα θα αγγίξει τους 37 βαθμούς ενώ το Σαββατοκύριακο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν να φτάσει και τους 38.

Από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ στους γύρω δρόμους το μποτιλιάρισμα είναι απερίγραπτο. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιβάτες φτάνουν οριακά στο λιμάνι, λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 30 απόπλοι πλοίων, 16 από τη Ραφήνα (10 για Κυκλάδες και 6 για Μαρμάρι) και 7 από το Λαύριο.

Χθες, Πέμπτη, 25/7 από το λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν 25 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 23.070 επιβάτες και 3.554 ΙΧ οχήματα.

Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 12 δρομολόγια πλοία μεταφέροντας 6.432 επιβάτες και 1.190 ΙΧ οχήματα.

Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 5 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 1.176 επιβάτες και 313 ΙΧ οχήματα.

«Καυτό» το Σαββατοκύριακο

Την Παρασκευή αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά που το μεσημέρι και απόγευμα θα αυξηθούν, ενώ θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 18 έως 34, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 19 έως 36, στα νότια ηπειρωτικά από 20 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 29, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 34, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 31 και στην Κρήτη από 18 έως 33.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, όμως στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν δυτικοί και βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρα θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά με 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Αφόρητη κατάσταση το Σάββατο

Το Σάββατο θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Πάμε για 40 την Κυριακή

Την Κυριακή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα βόρεια και στη Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 39 και πιθανώς τους 40 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ