Μεγάλη φωτιά απειλεί τη Βασιλική της Μεταμορφώσεως στο Ισραήλ


Συναγερμός έχει σημάνει στο βόρειο Ισραήλ για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δάσος στο όρος Θαβώρ και απειλεί τη Βασιλική της Μεταμορφώσεως, έναν ιερό τόπο για τους χριστιανούς. Ήδη απομακρύνθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, 12 μοναχοί που βρίσκονταν στο ναό.

Η φωτιά, ξέσπασε σε δάσος κοντά στο Όρος Θαβώρ, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Βασιλική.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν από χθες Πέμπτη το απόγευμα να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, η οποία «προσεγγίζει την εκκλησία του Όρους Θαβώρ. Δεκάδες πυροσβέστες βρίσκονται εκεί», δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό. Ωστόσο, στην ανακοίνωσή της η πυροσβεστική του Ισραήλ δεν διευκρινίζει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Η Κουστωδία των Αγίων Τόπων, η οποία διαχειρίζεται την βασιλική, κατηγόρησε τις ισραηλινές αρχές για «αμέλεια». Η επέκταση της πυρκαγιάς προς την κορυφή του όρους «είναι άμεση συνέπεια της αμέλειας του κράτους όσον αφορά τις βασικές υποδομές του Όρους Θαβώρ», αναφέρει η Κουστωδία σε ανακοίνωσή της.

«Εδώ και χρόνια, οι χριστιανικές εκκλησίες έχουν προειδοποιήσει τις αρχές και έχουν ζητήσει την κανονική τροφοδοσία με νερό της κορυφής του όρους, όπως προβλέπει η νομοθεσία», προσθέτει η Κουστωδία στην ανακοίνωσή της.

Η Βασιλική της Μεταμορφώσεως έχει χτιστεί στον τόπο όπου τελέστηκε το γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση. Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί επισκέπτονται την εκκλησία κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Κουστωδία των Αγίων Τόπων.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ