Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League


Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να προλάβει η ΑΕΚ το γκρουπ των ισχυρών του Europa League στην κλήρωση των πλέι οφ, μετά τα αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια του δεύτερου προκριματικού.

Για να βρίσκεται η ΑΕΚ στους ισχυρούς, θέλει τον αποκλεισμό τριών ισχυρών στον δεύτερο γύρο, κάτι που δύσκολα θα συμβεί.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος ανέβασε μια σχετική ανάλυση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. «Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa»

Απομακρύνεται για την ΑΕΚ το ενδεχόμενο να προλάβει το γκρουπ των ισχυρών του UEFA Europa League στην κλήρωση των πλέι οφ στις 5 Αυγούστου μετά τα αποτελέσματα στα πρώτα ματς του δεύτερου προκριματικού των εννιά… σημαδεμένων ισχυρών, που θα διευκόλυναν αυτόν τον στόχο με τρεις αποκλεισμούς.

Και οι εννιά αυτές ομάδες (κατά σειρά: Γάνδη, Λέγκια Βαρσοβίας, Αϊντραχτ Φραγκφούρτης, Στεάουα, Εσπανιόλ, Μάλμε, Παρτιζάν, Γουλβς και Τορίνο) στην ουσία εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τρίτο προκριματικό με μεγάλες νίκες και το πιο ισχνό προβάδισμα το έχει η Λέγκια Βαρσοβίας που νίκησε στην έδρα της με 1-0 τη φινλανδική Κουόπιο και η Μάλμε που αναδείχτηκε ισόπαλη εκτός έδρας 2-2 με τη σλοβενική Ντομζάλε.

Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν, ειδικά σε καλοκαιρινούς προκριματικούς, αλλά όχι και τόσο εύκολα να κινδυνεύσει για παράδειγμα η Στεάουα (3-0 στην Αρμενία την Αλασκέρτ), η Γάνδη (6-3 εντός τη Βιτορούλ), η Αϊντραχτ (2-1 στην Εσθονία την Φλόρα Ταλίν) ή η Εσπανιόλ (4-0 στη Βαρκελώνη την ισλανδική Σταρνιάν)…

Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στη Νιόν η ΑΕΚ ως ζευγάρι μαζί με την ομάδα που θα προκριθεί από το Κραϊόβα-Χόνβεντ θα συμμετάσχει στην κλήρωση μαζί με τις 13 non seeded teams και θα περιμένει τον ειδικό διαχωρισμό της UEFA σε τρία υπο-γκρουπ εκ των οποίων τα δύο θα είναι με οχτώ ομάδες (άρα με τέσσερις υποψήφιους αντιπάλους) και το ένα με δέκα (με πέντε υποψήφιους αντιπάλους).

Ο πίνακας των ισχυρών που μπορείτε να δείτε πιο κάτω θα έχει περαιτέρω απλοποιηθεί μέχρι τις 5 Αυγούστου όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο δεύτερος προκριματικός σε Europa και Champions League και θα περιλαμβάνει 13 ζευγάρια του τρίτου προκριματικού από τα οποία θα προκύψει τελικά ο αντίπαλος της ΑΕΚ στα πλέι οφ. Στη μορφή που είναι από σήμερα το Σπάρτα Πράγας – Τράμπζονσπορ γιατί και οι δύο ομάδες ξεκινούν από τον τρίτο προκριματικό και δεν… κουβαλούν αντίπαλο από τον δεύτερο προκριματικό.

Με bold γράμματα είναι οι ισχυρές ομάδες του κάθε τελικού ζευγαριού, που… τραβούν στους ισχυρούς και τον αντίπαλό τους στον τρίτο προκριματικό, όπως για παράδειγμα ισχύει με τον Ατρόμητο που αν προκριθεί επί της Ντουνάιτσκα Στρέντα θα μετάσχει στην κλήρωση των πλέι οφ από το γκρουπ των ισχυρών λόγω της ισχυρής Λέγκια Βαρσοβίας, που είναι ο αντίπαλός του στον τρίτο προκριματικό. Κάτι που ισχύει και με την Τράμπζονσπορ που ως ανίσχυρη ήταν υποψήφια αντίπαλος της ισχυρής ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό αλλά θα παραμείνει υποψήφια αντίπαλος και στα πλέι οφ λόγω της κλήρωσης με τη Σπάρτα Πράγας.

Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από την Πλζεν στον β’ προκριματικό του Champions League εκτός από το ότι θα αλλάξει τη σειρά των αγώνων της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό (θα υπάρξει αναστροφή έδρας με το πρώτο ματς στις 8 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ και τη ρεβάνς στις 15 εκτός έδρας σε Ρουμανία ή Ουγγαρία), θα περιορίσει και κατά έναν τους υποψήφιους αντιπάλους της ΑΕΚ που δεν θα μπορεί να κληρωθεί με το ζευγάρι Ολυμπιακός-Αντβερπ. Κάτι που θα ισχύσει και με το Λέγκια-Ατρόμητος, αν η ομάδα του Περιστερίου τα καταφέρει μετά τη σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Ντουνάιτσκα στη Σλοβακία.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΤΟΥ EUROPA

Βασιλεία-Αϊντχόφεν/Χάουγκεσουντ-Στουρμ Γκρατς
Σπάρτα Πράγας– Τράμπζονσπορ
Ολυμπιακός-Πλζεν/Αντβερπ
Λέχια Γκντανσκ-Μπρόντπι/Μπράγκα
ΑΕΚ Λάρνακας-Λέφσκι/Γάνδη-Βιτορούλ
Λέγκια Βαρσοβίας-Κουόπιο/Ντουνάιτσκα Στρέντα-Ατρόμητος
Φέχερβαρ-Βαντούζ/Φλόρα Ταλίν-Αϊντραχτ Φραγκφούρτης
Αλασκέρτ-Στεάουα/Μπόλεσλαβ-Σίμκεντ
Φέγενορντ/Γκαμπάλα-Ντιναμό Τιφλίδας
Λουκέρνη-ΚΙ/Εσπανιόλ-Στιαρνάν
Ντομζάλε-Μάλμε/Ουτρέχτη-Ζρίνσκι
Κόναζ Νόμαντς-Παρτιζάν/Μαλάτιασπορ-Ολίμπια Λουμπλιάνας
Πιούνικ-Γιάμπλονετς/Γουλβς-Κρουσέιντερς


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ