“Μαστίγιο” Μητσοτάκη. Ασυμβίβαστα, αυστηρές προϋποθέσεις και πρόστιμα για τα μέλη της κυβέρνησης.

Το φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει αυστηρές προϋποθέσεις και ασυμβίβαστα για τα μέλη της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό να δείχνει αποφασισμένος να μην υπάρχουν «σκιές».

Κατατέθηκε, όπως σας ενημέρωσε άμεσα το newsit.gr, το φορολογικό νομοσχέδιο και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανεχτεί τυχόν «σκιές».

Θα ισχύουν ασυμβίβαστα των μελών της κυβέρνησης αλλά και των διοικήσεων νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού Δικαίου. Τα ασυμβίβαστα και τα πρόστιμα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε και ο ΣΚΑΪ, τα σημαντικότερα σημεία είναι:

1) Έλεγχος πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων Υπουργικό: Αυτά αποφασίστηκαν για Δικαιοσύνη και φορολογία

Θα πρέπει σε ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων τους να υποβάλλουν στην προεδρία της Κυβέρνησης ή τον αρμόδιο φορέα μία δήλωση που θα περιλαμβάνει ουσιαστικά την ακτινογραφία της επαγγελματικής αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας των ιδίων και των συζύγων τους την τελευταία τριετία, δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ακόμα και αντίγραφο ποινικού μητρώου.

2) Τα ασυμβίβαστα θα ισχύουν και για ένα χρόνο μετά από την αποχώρηση

Όποιος θέλει να ασκήσει επαγγελματική ή επιχειρηματική δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο που απασχολούνταν (πχ ένας γραμματέας Ενέργειας να εργαστεί στην ΔΕΗ) υποχρεούται να ζητήσει ειδική άδεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας που θα συσταθεί στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η οποία θα κρίνει αν θα του βάλει φρένο, αν θα δώσει το «πράσινο φως», ή αν θα το επιτρέψει με τυχόν περιορισμούς.

3) Βαρύς πέλεκυς για τους παραβάτες

Προβλέπεται πρόστιμο μέχρι διπλάσιο από το σύνολο των αποδοχών συμπεριλαμβανομένων πάσης φύσεως αποζημιώσεων, είτε απαγόρευση διορισμού στην ίδια θέση για πέντε χρόνια.Δείτε το βίντεο με τις πληροφορίες για τα ασυμβίβαστα

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ