Μετανάστες παρανομούν για να… συλληφθούν και να βγάλουν χαρτιά


Σε απόγνωση φαίνεται πως έχουν περιέλθει μετανάστες και πρόσφυγες που καταφθάνουν στην χώρα μας αλλά αδυνατούν να περάσουν από τις επιτροπές για να καταγραφούν και να βγάλουν χαρτιά. Κάποιοι από αυτούς σκαρφίστηκαν έναν τρόπο για να επισπεύσουν τις διαδικασίες, παραβιάζοντας εκ νέου το νόμο! 

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών που καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, περίπου 350 πρόσφυγες περιμένουν στον Κέντρο Φιλοξενίας των Διαβατών να τους χορηγηθούν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα. Κάποιοι από αυτούς εγκαταστάθηκαν μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου ζητώντας να συλληφθούν για να τους δοθούν έγγραφα παραμονής. Τα άτομα αυτά πέρασαν τον Έβρο εντός των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των προσφυγικών ροών οι Αρχές αδυνατούν να χαρτογραφήσουν το σύνολο των προσφύγων και τα παράτυπων μεταναστών που καταφτάνουν στην Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα μετανάστες, που στερούνται εγγράφων, προσπάθησαν τρόπο για να «αναγκάσουν» τις Αρχές να τους χορηγήσουν έγγραφα.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του thestival.gr, επισκέπτονται εστιατόρια και αφού φάνε δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν. Οι εστιάτορες καλούν την Αστυνομία και οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τους παράτυπους μετανάστες καθώς δεν μπορούν να αγνοήσουν την καταγγελία των επαγγελματιών. Η σύλληψη συνοδεύεται με την χορήγηση εγγράφων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ