Ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να διορίσει… σκύλο στην Downing Street

Τον διορισμό ενός… σκύλου στην Downing Street εξετάζει ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να αποκτήσει συντροφιά ο μόνιμος ένοικος της πρωθυπουργικής κατοικίας, ο Λάρι ο Γάτος.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του στα μέσα της εβδομάδας, περνώντας το κατώφλι του αρ. 10 της Downing Street για πρώτη φορά. Απευθυνόμενος στο προσωπικό του σπιτιού, τους ρώτησε αν θα ήθελαν έναν σκύλο, όπως ανέφερε μια πηγή που έχει γνώση της συνομιλίας αυτής.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με ενθουσιασμό «Ναι». Η Downing Street, το νευραλγικό κέντρο της βρετανικής κυβέρνησης εδώ και σχεδόν 300 χρόνια, είναι ήδη το σπίτι ενός γάτου με ασπροκαφέ ρίγες, του Λάρι, ο οποίος μάλιστα φέρει τον επίσημο τίτλο «Αρχιδιώκτης Ποντικών του Γραφείου της Προεδρίας της Κυβέρνησης». Ο Λάρι «διορίστηκε» το 2011 και, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα αφεντικά του, τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι, μακροημέρευσε στη θέση αυτή.

Έχει γίνει διάσημος, διαθέτει (ανεπίσημο) λογαριασμό στο Twitter όπου δημοσιεύονται κάποιες από τις χιλιάδες φωτογραφίες του που καταγράφουν τα πηγαινέλα του στη γειτονιά και οι καβγάδες του με άλλες υπουργικές γάτες.

Η πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters σημείωσε ότι δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις για τον σκύλο και απέφυγε να σχολιάσει πώς θα διαρρυθμιστεί η κατάσταση ώστε να συγκατοικήσουν τα δύο τετράποδα.

Ο Λάρι φαίνεται ότι αντιμετωπίζει με αδιαφορία την είδηση. Σχεδόν όλο το πρωινό χαλάρωνε, ξαπλωμένος στο περβάζι ενός παραθύρου της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ