ΕΝΦΙΑ μειωμένος κατά 30% και “ανάσα” με τις 120 δόσεις.

Τροχάδην για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που κατέθεσε το φορολογικό νομοσχέδιο μια μέρα μετά την κατάθεση εκείνου για το επιτελικό κράτος.
Μεγάλη… Δευτέρα έρχεται και για τα δύο νομοσχέδια στην Βουλή και ο Αύγουστος αναμένεται «καυτός».
Δείτε αναλυτικά τις κλίμακες με βάση τις οποίες μειώνεται άμεσα ο ΕΝΦΙΑ. Μείωση από την οποία δεν εξαιρείται κανείς και κατά περίπτωση φτάνει μέχρι και το 30%.
Μειώνεται και η ελάχιστη δόση για ρύθμιση χρεών στην εφορία σε μέχρι και 120 δόσεις. Όλες οι αλλαγές που έρχονται και ολόκληρο το νομοσχέδιο.

Τον δρόμο της Βουλής πήρε το φορολογικό νομοσχέδιο, το δεύτερο κατά σειρά της νέας κυβέρνησης, μετά την χθεσινή (σ.σ. 25.07.2019) κατάθεση του πρώτου νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος. Το φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικά μέτρα που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και οι αλλαγές όσον αφορά στις 120 δόσεις στην εφορία.

Η νέα κυβέρνηση… τρέχει! Το φορολογικό νομοσχέδιο εισάγεται τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στη 1 μ.μ. στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για επεξεργασία, ενώ την ίδια ημέρα, στις 2 μ.μ. αναμένεται να εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή για επεξεργασία και το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και αλλαγές στις 120 δόσεις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο της σταδιακής ανάκτησης της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών για την ελληνική οικονομία καταγράφονται οι ακόλουθες θετικές εξελίξεις.

Click4more: «Κράτος της Δεξιάς»! Δηλητήριο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του Μητσοτάκη!

Έκδοση 3μηνου εντόκου γραμματίου στο 0,23% – το χαμηλότερο της τελευταίας 15ετίας. Έκδοση 10ετούς ομολόγου από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 400 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 8,25%. Είχε προηγηθεί ανάλογα επιτυχής έκδοση από την Τράπεζα Πειραιώς.

Έκδοση 7ετούς ομολόγου, με το Δημόσιο να αντλεί το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ στο 1,9% [χαμηλότερο μετά την είσοδο στο ευρώ – στο μισό του 2018].
Υποχώρηση κόστους δανεισμού σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα [10ετές ομόλογο κάτω από το 2% του – πρώτη φορά στην ιστορία].
Αύξηση των καταθέσεων κατά 1,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.Μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Μείωση ΕΝΦΙΑ, μεσοσταθμικά, κατά 22% για το 2019 με πρόσθετο κόστος 205 εκατ. ευρώ. «Μαστίγιο» Μητσοτάκη! Ασυμβίβαστα, αυστηρές προϋποθέσεις και πρόστιμα για τα μέλη της κυβέρνησης!

– Δεν εξαιρείται κανείς από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.
– Δεν είναι και οριζόντια.
– Λαμβάνεται μέριμνα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και τη μεσαία τάξη.
– Για τις μικρές ιδιοκτησίες μέχρι 60.000 ευρώ, μείωση 30%.
– Για 60.000 μέχρι 70.000, μείωση 27%.
– Για 70.000 μέχρι 80.000, 25%.
– Για 80.000 μέχρι 1.000.000, 20%.
– Και για τις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες, 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ.

Μόλις 14.841 φορολογούμενοι σε σύνολο 7.310.185 φορολογουμένων ανήκουν στην κατηγορία με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκ. ευρώ.

Η κυβέρνηση αναφέρει πως η κριτική της αντιπολίτευσης για τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ δεν έχει καμία βάση καθώς η ελάφρυνση γι αυτή την κατηγορία θα είναι 22 εκατ. ευρώ σε σύνολο 465 εκατ. ευρώ. Δηλαδή μόλις το 5% της συνολικής ελάφρυνσης.

– 473.740 φορολογούμενοι που δεν είχαν κάποια ωφέλεια με την προηγούμενη ρύθμιση, θα ωφεληθούν με αυτή τη ρύθμιση.
– 1.294.505 φορολογούμενοι θα έχουν μεγαλύτερη ωφέλεια σε σχέση με την προηγούμενη ρύθμιση.

Συνεπώς, ανακουφίζονται άμεσα εκατομμύρια ιδιοκτήτες, τονώνεται η αγορά ακινήτων και βελτιώνεται το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών.Και 120 δόσεις στο «κόλπο» εκτός από την μείωση στον ΕΝΦΙΑ

– Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ, προκειμένου περισσότεροι οφειλέτες να μπορέσουν να είναι συνεπείς στη ρύθμιση [δυνατότητα αύξησης των δόσεων – ενθάρρυνση συνέπειας – ανακούφιση οφειλετών].

Για όσους εντάσσονται και τηρούν τη ρύθμιση, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

– Το επιτόκιο που επιβαρύνει σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από το 5% στο 3%, τόσο για να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του οφειλέτη, όσο και για λόγους ισότητας με τις οφειλές του Δημοσίου.

– Διευρύνεται η ρύθμιση, σε έως και 120 δόσεις, με την υπαγωγή σ’ αυτή όλων των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή (δηλαδή το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής) μέχρι 1 εκατ. ευρώ.

Click4more: Φτου κι απ’ την αρχή για τον Άρειο Πάγο και αποφάσεις για την φορολογία! «Μέσα» στο Υπουργικό!

– Ο οφειλέτης μπορεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, να επιλέξει την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου αριθμού των δόσεων ή τη μετάπτωση σε μικρότερο αριθμό δόσεων, με ταυτόχρονη απαλλαγή επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων και τόκων σε ποσοστό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά επιλέγονται.

– Εφόσον κατά την ένταξη στη ρύθμιση προκαταβληθεί ποσό τουλάχιστον διπλάσιο της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης, χορηγείται ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής [κίνητρο για να αποπληρώσουν σε όσο γίνεται λιγότερες δόσεις].

– Στους οφειλέτες που έχουν ήδη προβεί στη ρύθμιση των οφειλών τους με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του παρόντος θεσμικού πλαισίου. ΕΝΦΙΑΕΝΦΙΑ

– Στη ρύθμιση εισάγονται οφειλές που βεβαιώνονται εντός του 2019 εφόσον η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης ήταν μέχρι 31.12.2018.

– Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει το υπουργείο των οικονομικών η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι εξαιρετικά ευνοϊκή ρύθμιση και γι αυτό θα είναι και η τελευταία. Γι αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση καλεί τόσο τους πολίτες, όσο και τις επιχειρήσεις να την αξιοποιήσουν.Δείτε αναλυτικά το νομοσχέδιο για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

forologiko-1
forologiko-2
forologiko-3
forologiko-4
forologiko-5
forologiko-6

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ