Φρίκη: Ο κανίβαλος που μετέτρεπε τα θύματά του σε μπέργκερ – Δεκάδες είχαν φάει ανθρώπινη σάρκα


Πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να φάνε ένα από τα χάμπουργκερ που πουλούσε ο Joe Metheny, γνωστός ως «Κανίβαλος». Μόνο που αυτά έκρυβαν μία φρικιαστική λεπτομέρεια…

Η αμερικανική κοινωνία είχε σοκαριστεί το 1996, όταν ο μεγαλόσωμος δολοφόνος, μετά την σύλληψη του ομολόγησε ότι σκότωσε αρκετές γυναίκες και μάλιστα τα άψυχα κορμιά τους τα τεμάχιζε και τα μετέτρεπε σε χάμπουργκερ, πουλώντας τα σε ανυποψίαστους πελάτες μέσω ενός μικρού πάγκου που είχε στήσει τους δρόμους του Μέριλαντ. Πολλοί ήταν αυτοί που έφαγαν ανθρώπινο κρέας χωρίς να το γνωρίζουν…

Ο Metheny περιέγραψε στους αστυνομικούς πως είχε μια ακόρεστη δίψα για δολοφονίες, η οποία τον οδήγησε να βιάσει, σκοτώσει και διαμελίσει τα σώματα ιερόδουλων και αστέγων.

Η φονική του δράση ξεκίνησε όταν η πρώην σύζυγός του, η οποία ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά, τον εγκατέλειψε παίρνοντας το παιδί τους.

Προσπαθούσε να τους εντοπίσει αλλά μάταια. Ωστόσο, ψάχνοντας στις πιάτσες ναρκωτικών όπου σύχναζε η σύζυγός του εντόπισε δύο άστεγους, που πίστευε ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών με την σύζυγο του. Όταν του είπαν ότι δεν ήξεραν που ήταν η γυναίκα και ο γιος του, τους σκότωσε με ένα τσεκούρι.

Ωστόσο, δεν δίστασε να πάρει τη ζωή και ενός ψαρά, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από τον τόπο της δολοφονίας, χωρίς να είναι σίγουρος αν τον είδε ή όχι.

Μόλις συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, πανικοβλήθηκε και πέταξε τα σώματα τους στον ποταμό, για να κρύψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύντομα συνελήφθη για τις δολοφονίες των άστεγων ανδρών και πέρασε ενάμισι χρόνο στη φυλακή περιμένοντας να δικαστεί. Στην δίκη όμως αθωώθηκε, καθώς δεν υπήρχαν φυσικές ενδείξεις ότι είχε σκοτώσει τους δύο άνδρες.

Βγαίνοντας από τη φυλακή ξεκίνησε και πάλι τις έρευνες για να βρει την σύζυγο του και το παιδί τους.

Φυσικά παράλληλα με την αναζήτηση της οικογένειας του συνέχισε και την φονική του δράση, δολοφονώντας δύο ιερόδουλες. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ήταν πιο οργανωμένος, αφού είχε σκεφτεί πώς θα εξαφανίσει τα πτώματα των γυναικών.

Αντί να τα πετάξει στον ποταμό, ο Metheny πήρε τα πτώματα στο σπίτι του. Εκεί, τα τεμάχισε και στην συνέχεια αποθήκευσε τα πιο μαλακά μέρη της σάρκας τους στην κατάψυξη, ενώ έθαψε τα άχρηστα μέρη με ένα φορτηγό που άνηκε στην εταιρία για την οποία δούλευε.

Γυρίζοντας στο σπίτι, ανακάτεψε την σάρκα των θυμάτων του με βοδινό και χοιρινό κρέας, κάνοντας μπιφτέκια με το μείγμα. Τα επόμενα σαββατοκύριακα έψησε και πούλησε τα χάμπουργκερ του σε περαστικούς, μέσω μιας ψησταριάς που είχε στήσει την άκρη ενός δρόμου.

Μετά την σύλληψη του, ο Metheny είπε στην αστυνομία ότι κανένας πελάτης δεν του είχε παραπονεθεί για τα χάμπουργκερ του. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν παρατήρησε ότι τα μπιφτέκια του είχαν “κάτι” επιπλέον μέσα τους.

«Το ανθρώπινο κρέας έχει παρόμοια γεύση με το χοιρινό. Εάν τα ανακατέψετε, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά».

Σύμφωνα με την ομολογία του, σκότωσε 10 ανθρώπους, αν και οι αρχές λένε ότι δεν θα είχε σταματήσει εκεί αν δεν είχε συλληφθεί.

Ο Metheny συνελλήφθη τον Δεκέμβριο του 1996, όταν ένα θύμα του κατάφερε να του ξεφύγει. Στην δίκη του κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε θάνατο, μια ποινή που άλλαξε σε δύο φορές ισόβια το 2000. Το 2017 βρέθηκε νεκρός στο κελί του.

Κατά την ανάκριση του, δήλωσε πως δεν νιώθει καμία τύψη για τους ανθρώπους που είχε δολοφονήσει και για το μόνο πράγμα που ένιωθε άσχημα ήταν πως δεν είχε καταφέρει να δολοφονήσει τα δύο άτομα που κυνηγούσε τόσο καιρό: την γυναίκα του και τον γιο του.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ