Νικήτας Τσακίρογλου: «Προσπαθώ να συντηρήσω τον εαυτό μου ώστε να μην καταπέσει»

Λίγο πριν ξεκινήσει περιοδεία με την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, με πρώτο σταθμό την Επίδαυρο, ο Νικήτας Τσακίρογλου αποκαλύπτει μεταξύ άλλων τους πιο μεγάλους φόβους του.

Μεγάλους φόβους έχετε;

Ε, βέβαια. Αυτό τον φόβο που έχει κάθε άνθρωπος. Χωρίς όμως να το αφήνω αυτό να με καταβάλλει. Το έχω υπ’ όψιν μου πάντα και προσπαθώ να συντηρήσω τον εαυτό μου ώστε να μην καταπέσει. Τα γηρατειά πολλές φορές είναι και σοφία, γιατί συσσωρεύεται η εμπειρία όλων αυτών που έχεις δει και έχεις αντιμετωπίσει και κάνεις λιγότερα λάθη με αυτό τον τρόπο.

Τι θέλει ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;

Μικρά πράγματα. Εμένα μου δίνει ευτυχία το σπίτι μου και η οικογένειά μου. Η «φαμίλια μου», που έλεγαν οι παλιοί. Θέλω οι άνθρωποι που αγαπώ να είναι καλά και να προοδεύουν. Έχω τη γυναίκα μου, την κόρη μου, τα εγγόνια μου. Γιατί να μην είμαι ευτυχισμένος; Από εκεί και πέρα, με ενδιαφέρει, σίγουρα, και η φήμη. Θέλω να έχω καλό όνομα και να με εκτιμά ο κόσμος. Και να μπορώ και εγώ, από την άλλη μεριά, τον σεβασμό που μου έχουν να τον ανταποδίδω. Πιστεύω ότι δεν είμαστε τίποτα άλλο από αυτό που μας έφτιαξε ο κόσμος. Όποιος λέει «Αδιαφορώ για τον κόσμο» είναι ηλίθιος ή άσχετος από αυτή τη δουλειά.

Η αθανασία που συνοδεύει τη φήμη;

«Πιστεύω και σε αυτή, γιατί πιστεύω στον Θεό. Μου αρέσει η θρησκεία, μου αρέσει ο Χριστός, οι άνθρωποι που έχουν θυσιαστεί για άλλους ανθρώπους. Μεγάλωσα με πρότυπα και, κυρίως, είμαι ευτυχής γιατί συνάντησα ανθρώπους που τους σεβάστηκα και τους θαύμασα.» είπε ο Νικήτας Τσακίρογλου στο People που είναι ένθετο στο Έθνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here